Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров се завърна на победния път |

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Синсинати. Димитров победи с 6:3, 6:4 16-ият в света испанец Роберто Баутиста Агут.

Срещата беше прекратена съвсем за час и 40 минути поради дъжд, като това стана в средата на втория сет. В него Баутиста Агут водеше с 4:3. След завръщането на корта обаче Димитров завоюва подаването и изравни.

Последва съдбоносен девети гейм във втората част, в която хасковлията проби подаването на съперника с доста експанзия на 15. И най-после победи на нула, откакто взе подаването си от първия мач-пойнт.

В идващия кръг българинът ще се изправи против спечелилия от мача Александър Бублик (Казахстан)- Маркос Джирон (САЩ).

" Да, спирането ми оказа помощ. Преди това изискванията се променяха непрекъснато, а той играеше все по-добре и се движеше отлично по корта. Знаех, че би трябвало да направя нещо и то бързо, в случай че желая да се измъкна от тази обстановка.

След това обаче пристигна спирането и това ми даде опция да се успокоя и да се пренастроя. След подновяването на играта стартирах доста добре и съумях да обърна нещата в своя изгода “, разяснява Димитров в изявлението си след мача.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР