Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи с 3:2 (4:6, 6:2,

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи с 3:2 (4:6, 6:2,
Коментари Харесай

Невероятна ДРАМА! Григор все пак успя да пречупи 186-я в света!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи с 3:2 (4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6) сета американския квалификант Макензи Макдоналд в мач от втория кръг на Australian Open. Заемащият място номер 186 в международната класация МакДоналд няма край на равнище ATP в кариерата си досега. Световният №3 и американецът не са играли до момента между тях.

Това е първа победа за българина в първия му мач против 22-годишния американец, който по нищо не отстъпваше на Димитров и се трансформира в първия тенисист след Диего Шварцман от финала в Истанбул през 2016 година, който съумява да вземе сет на 0 на международния номер 3.

Двамата тенисисти взеха по един гейм, а в третия Макдоналд изненада всички, постигайки пробив след 40:0. Мачът продължи с под напрежение гейм, който също отиде в сметката на американеца. До края на частта българинът по този начин и не съумя да разгадае мощния сервис на непознатия с съперник, а пробиви липсваха. Макензи поведе след 6:4.

Световният номер 3 изпитваше компликации против противника си и при започване на втората част. Димитров взимаше своите сервис геймове, а американецът нямаше особени проблеми, когато е на линията за начален удар. Първият пробив в сета пристигна за 4:2 и в интерес на Григор. Българинът затвърди превъзходството си, а по-късно реализира и втори пробив за 6:2.

При 2:2 в третия сет Макдоналд реализира пробив. Григор се активизира и не позволи противникът му да дръпне напред в резултата, връщайки незабавно пробива. Обратът в резултата пристигна, откакто българинът съумя да вземе подаването на противника си в последния гейм на частта за 6:4.

Четвъртата част стартира кошмарно за Димитров. В първите си два сервис гейма той позволи два пробива. Това обаче не стимулира българина, който изглеждаше беззащитен. Третият пробив на Макдоналд беше сладкодумен. За първи път от 2016 година в Истанбул, Димитров загуби гейм на 0!

И двамата тенисисти започнаха внимателно последния сет на мача. Ентусиазмът на Макдоналд не му позволяваше да забави темпото, до момента в който в играта на Димитров не липсваха неточности. Резултатът стана 6:6. Григор взе своя гейм и по-късно победи след над 3 часа и половина.

Следващият съперник на българина ще бъде руснакът Андрей Рубльов, който победи кипърският деец Маркос Багдатис с 4:6, 7:6 (5), 4:6, 2:6. Димитров и 32-ия в света Рубльов са играли единствено един път един против различен - през 2017 година на Откритото състезание на Съединени американски щати, когато руснакът завоюва.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР