Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи Холгер Руне с 6:3

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи Холгер Руне с 6:3
Коментари Харесай

Григор Димитров стигна 1/4-финалите в Пекин

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи Холгер Руне с 6:3 7:5 на шампионата в Пекин на твърди кортове от сериите АТП 500 с награден фонд 3 633 875 $.

Мачът продължи час и 32 минути. Това бе първи триумф на Димитров против Руне, който по-рано през годината го бе победил на осминафиналите на " Уимбълдън ".

Така българинът финален си обезпечи присъединяване на четвъртфиналите на шампионата, където ще играе против италианеца Яник Синер.
 Стана ясно по кое време Григор Димитров ще се изправи против международния №4 в Пекин
Стана ясно по кое време Григор Димитров ще се изправи против международния №4 в Пекин

Мачът е четвърти на централния корт

Мачът стартира отлично за българския тенисист, който проби датчанина още в първия гейм, а по-късно серията му продължи и в идващите, като в границите на 18 минути Димитров към този момент водеше с 4:0.

Руне доста мъчно съумя да вземе подаването си в петия гейм, само че по-късно завоюва и идващите два и понижи на 4:3. Дори в осмия гейм младият Руне имаше късмет за пробив и равнене, само че българинът се оправи с това, а по-късно съумя да се възползва от третия си сетбол при сервис на Руне и да затвори частта при 6:3 за 43 минути.

Това даде опция на Григор да сервира при започване на втория сет и той записа чест гейм за 1:0. След това всеки от двамата взимаше подаването си с добър сервис, като резултатът стигна до 5:4 за българина. В деветия гейм Димитров поведе с 30:0 и беше на две точки от успеха, само че Руне съумя да направи няколко положителни сервиса и разигравания, като в последна сметка изравни.

Димитров още веднъж взе сервиса си, а по-късно поведе и с 40:0 при подаване на датчанина, при което имаше три мачбола. Руне избави първите два, само че Григор Димитров съумя да завоюва продължителното разиграване, с което и целия мач.

Българинът направи по-малко печеливши удари - 18 против 23, само че бе по-добър при точките на при точките на втори сервис, при ретурите и при сервирането.

Григор Димитров и Яник Синер са си разменили по една победа, като българинът печели на " Мастърс " в Рим преди три години, само че италианецът уважили на тазгодишния " Мастърс " в Маями с 6:3, 6:4.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР