Най-добрият ни тенисист Григор Димитров откри победоносно кампанията си на

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров откри победоносно кампанията си на
Коментари Харесай

Следващият опонент на Григор: Световният №21, който спечели титла преди седмица

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров откри победоносно акцията си на тазгодишния Мастърс шампионат в Монреал, надделявайки над международния №237 Алексис Галарно. Българинът изигра примерен първи сет, само че при започване на втората част позволи спад в представянето си, довел до пробив и закъснение с 2:5, но след това сподели борбеност и завоюва идващите пет гейма, с цел да затвори срещата в своя изгода. По този метод нашето момче си подсигурява място във втория стадий на конкуренцията, където му следва да се изправи против Алекс Де Минор.

За да доближи до дуел с родния ни представител, австралиецът трябваше да преодолее съпротивата на Денис Шаповалов, който се намира в извънредно отрицателен интервал, защото е изгубил 9 от последните си 10 мача. Двубоят сред Де Минор и Шаповалов започва през вчерашния ден, само че заради дъждовните превалявания в канадския град бе пресечен в тайбрека на втория сет и бе доигран през днешния ден, когато роденият в Сидни играч съумя да довърши започнатото и узакони успеха си, оформяйки крайното 7:5 7:6(4).

Представителят на Австралия може да се похвали с постигане до 15-ата позиция в международната класация през предишния сезон, като сега се намира на прага на топ 20, заемайки 21-вото място - 2 позиции зад първата ни ракета. В кариерата си австралиецът е завоювал общо 6 АТР трофея, последният от които пристигна в първия ден от сегашния месец, когато победи на ATP 250 конкуренцията в Атланта.

До този миг Димитров и Де Минор са се срещали два пъти, като всеки от мачовете им се е състоял на твърди кортове. В първия от тях, който се организира в осминафиналната фаза на US Open 2019, най-хубавият ни тенисист надви в поредни сетове, само че година по-късно австралиецът взе реванш в полуфиналите на шампионата в Антверпен.

Easiest day in the office
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР