Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остава на девето място в

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остава на девето място в
Коментари Харесай

Григор Димитров оцеля засега в топ 10

 Григор Димитров ще търси триумф във Виена с нова прическа
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остава на девето място в международната класация и през тази седмица, само че това съвсем несъмнено ще се промени в идващите седмици.

Българинът не взе участие в Шанхай поради травма и по този начин пропусна късмет да натрупа нови точки. През идната седмица Димитров ще загуби още 150 точки, защото през 2017-а по това време игра край в Стокхолм, а в този момент няма да взе участие в шампионата.

До края на сезона българинът сигурно ще изпадне от топ 10 като под заплаха е даже и позицията му в топ 20, защото няма да се класира за Финалите на АТР в Лондон. Миналата година там той завоюва купата и оптималният брой 1500 точки, които са съвсем половината му точки в актива.

До края на годината пред българина има два шампионата - АТР 500 във Виена и Мастърс 1000 в Париж. Това са и възможностите му да усили актива си и въпреки всичко да си обезпечи оставане в топ 20.

Иначе в топ 10 тази седмица единствената смяна е изкачването на Новак Джокович до второ място в света за сметка на Роджър Федерер. Сърбинът към този момент има актив от 7445 точки и е единствено на 215 зад водача Рафаел Надал, като до края на годината може да го измести.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР