Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не успя да стигне до

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не успя да стигне до
Коментари Харесай

Силите на Григор Димитров не стигнаха за финал в Индиън Уелс |

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не съумя да стигне до финала на шампионата от сериите ATP 1000 в Индиън Уелс. Българинът отстъпи в полуфинален конфликт пред британеца Камерън Нори с 2:6, 4:6 и напусна конкуренцията.

Димитров позволи 28 непредизвикани неточности, а и силите му като че ли бяха изчерпани след двата следващи тежки обрата в предходните кръгове.

В тях той надделя първенеца от US Open Даниил Медведев и първенеца от " Мастърс " -а в Маями Хуберт Хуркач, само че против Нори беше заставен да развее бялото знаме.

От своя страна, Нори беше съвсем непогрешим, като за първи път ще играе на край на шампионат от сериите „ Мастърс “. През тази година той е първенец от Лос Кабос, само че има още четири финала, които не съумя да завоюва, най-последният от които в Сан Диего против Каспер Рууд. Така 26-годишният британец към този момент е единствено на една победа от класиране на Финалите на АТР в Торино.

С достигането до полуфинала Григор завоюва 350 точки и от новата седмица ще бъде под №21 в международната класация, в случай че Нори завоюва купата. Ако ли пък някого всред Тейлър Фриц и Николоз Басилашвили победи, то Григор ще бъде 22-ри.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР