Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не се радваше на особени

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не се радваше на особени
Коментари Харесай

Григор Димитров открива участието си в Стокхолм във вторник следобед

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не се радваше на особени триумфи през последните седмици, защото инкасира проваляне още във втория си дуел на Откритото състезание на Съединени американски щати, а след това загуби още на старта на Sofia Open. След въпросния крах на родна земя нашето момче реши да си вземе по-дълга отмора и отхвърли присъединяване на шампионата в Астана, само че в този момент му следва да направи своето завръщане на корта, включвайки се в една от своите обичани съревнования - тази в Стокхолм, където завоюва своята първа АТР купа през 2013 година.

Родният ни представител е подложен под номер шест в схемата, като в първи кръг жребият го опълчи на Иржи Лехечка, намиращ се под номер 76 в международната класация. През август месец чехът доближи до върховата за себе си 59-а позиция в класацията, само че последва спад в изявите му и сега се намира в серия от 5 следващи провали в шампионати под егидата на АТР, като любопитна детайлност е, че последното от тях пристигна против Александър Лазаров в откриващия стадий на Sofia Open.

Досега Димитров и Лехечка имат единствено един изигран дуел между тях, който се състоя при започване на сегашния сезон, когато двамата се изправиха един против различен на старта на Аустрелиън Оупън, като във въпросния конфликт победител бе хасковлията след триумф в четири сета. Предстоящата среща сред двамата е сложена под номер 2 в програмата на първия по величина корт в Стокхолм, което значи, че началото на мача ще бъде сложено не преди 15:30 часа българско време, а вие ще имате опция да го наблюдавате директно на някой от нормалните линкове в Tennis.bg.

Централен корт (начало 14:00 часа):

1. Алекс Де Минор - Бенжамен Бонзи

2. Григор Димитров - Иржи Лехечка

3. Куентин Халис - Микаел Имер

4. Лео Борг - Томи Пол

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР