Най-добрият ни тенисист Григор Димитров мечтае да спечели “Уимбълдън” тази

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров мечтае да спечели “Уимбълдън” тази
Коментари Харесай

Григор: Единственото нещо, без което не мога да живея е...

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров мечтае да завоюва “Уимбълдън” тази година. Това показа той в изявление за испанското издание AS. Димитров похвали Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, казвайки, че тримата титани заслужават големите си триумфи.

“Тези играчи имат добре премислен график и не стопират да работят върху физическата си кондиция. Заслужават всичко, което са постигнали. Не е елементарно да го правиш в продължение на доста години. Мисля, че хората не знаят през какъв оздравителен развой прекосяваме. След мач отстранявам най-малко два часа за възобновяване, с цел да подкрепям тялото ми в добра форма. След положително ядене и ледена баня идва криотерапия. Освен това имаме и прес задължения след всеки мач”, показа в изявление за “AS” 27-годишният хасковлия.

Григор прибавя, че за него би било фантазия да играе на който и да е край в шампионат от “Големия шлем”, а запитан кой шампионат желае най-вече да завоюва тази година, първата ни ракета дава явен и безапелационен отговор: ” Уимбълдън”.

“Да си хидратиран и да се храниш добре също е доста значимо. Опитвам се постоянно да последвам нормалните диети преди мачове, само че в свободните дни нормално вървя в обичаните ми заведения за хранене. Голям късметлия съм, че имам опция да пътувам из някои от най-хубавите международни столици на храната. Риба, месо, паста, плодове. Единственото, без което не мога да пребивавам е сладоледът”, продължава Григор и добавя, че рутинните му занимания минават друго, според от началния час на мачовете му. “Ако да вземем за пример мачът ми е от 11,00 сутринта, не върша същите неща както в случай че мачът е вечерен. За всеки противник имаш друга тактика, само че се пробвам да се съсредоточвам върху личната ми игра. Обичам да управлявам това, което е възможно”, споделя още Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР