Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изигра един от най-силните мачове

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изигра един от най-силните мачове
Коментари Харесай

Григор Димитров се размина с финала в Сан Диего |

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в кариерата си, само че отстъпи в страхотна борба пред 10-ия в света норвежец Каспер Рууд с 4:6, 6:4, 4:6 за два часа и половина игра в полуфиналите на шампионата в Сан Диего.

Българинът може да съжалява съществено за пропуснатата опция да стигне до първия си край от Ротердам 2018-а, когато загуби от Роджър Федерер.

Той обаче напуща конкуренцията с вдигната глава, като на моменти играта му се доближаваше до най-хубавото, което е показвал на корта.

Първите два сета бяха идентични като развиване. В първия Григор поведе рано за 2:0 гейма, Рууд върна мигновено пробива, след което в края на частта проби още веднъж. Във втората част функциите бяха разменени, а тенисът на корта ставаше все по-добър.

Решителната част стартира с четири следващи пробива преди да пристигна основният миг в седмия гейм. Григор поведе с 30-0 и имаше привидно обикновен смач за 40-0, само че топката отлетя в навън и малко по-късно решителният пробив в интерес на противника му бе факт.

За Рууд следва първи край на хард в кариерата му и първи мач против Камерън Нори, победил по-рано денем Андрей Рубльов в три сета. За Григор Димитров пък следва пътешестване до Индиън Уелс, където през идната седмица ще взе участие на Мастърс шампионата там.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР