Най-добрият ни тенисист Григор Димитров играе срещу датчанина Холгер Руне

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров играе срещу датчанина Холгер Руне
Коментари Харесай

На живо: Григор Димитров - Холгер Руне 7:6 , 1:2, маратонски трети гейм

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров играе против датчанина Холгер Руне във финала на шампионата от сериите АТР 250 в Бризбейн, Австралия.

Двубоят е конфликт сред поставените под №2 и №1 в схемата. Мачът се обрисува много оспорван съгласно букмейкърите, които дадоха равни коефициенти за триумф на двамата тенисисти.

До момента двамата имат по един сменен триумф, като и двата мача бяха през 2023 година.

Българинът завоюва против осмия в международната класация в Пекин с 6:3, 7:5, след което загуби от Руне на " Уимбълдън " с 6:3, 6:7(6), 6:7(4), 3:6.

По пътя към финала Григор Димитров победи Анди Мъри, Даниел Алтмайер, Ринки Хияката и Джордан Томпсън.

 Българинът ще се изкачи до 13-то място в международната класация от понеделник, без значение от изхода на финала в Бризбейн.
 Григор Димитров е на край в Бризбейн
Григор Димитров е на край в Бризбейн

Негов конкурент в борбата за трофея ще бъде Холгер Руне

Първи сет

Българинът сервира пръв в мача, само че първата точка пристигна на сметката на датчанина. Руне решително стигна до геймбол, само че пропусна две възможости за пробив. Григор завоюва още две точки и в последна сметка взе подаването си. Същото стори и Руне, като Григор съумя да завоюва единствено една точка.

В третия гейм видяхме атрактивни осъществявания и от двете страни на мрежата, като може да се означи особено един бекхенд по правата на Григор, който в последна сметка завоюва подаването си.

Първа двойна неточност в мача, позволи я Руне. Датчанинът направи и втора и се стигна до точка за пробив на българина. Последва извънредно разиграване, само че бекхенд на Григор срещна мрежата и Руне оцеля. Датчанинът реализира ас със сервис по диагонала, след което с нова директна точка взе подаването си.

Петият гейм мина с едно разиграване за последната точка в интерес на Димитров, който поведе още веднъж.

Шестата част стартира с уинър по правата на Григор. Малко не доближи на подсечен бекхенд да премине мрежата и се стигна до тъждество. Датчанинът прати топката в навън, след което и Григор сгреши. Българинът получи късмет и стигна до брейкбол. Ас на Руне докара до тъждество. Датчанинът получи опция да затвори гейма, само че Григор се измъкна с хубаво придвижване по корта. Нов ас на Руне приближи гейма до край и в последна сметка той го завоюва.

Седмият гейм също беше оспорван, само че ас Григор стигна до геймбол, само че не съумя да се възползва. Руне стигна до точка за пробив, само че Григор съумя да преодолее тази първа опция, след което с малко шанс стигна още веднъж до геймбол. Нова неточност на Руне избави подаването му.

Руне потегли мощно в осмия гейм, само че последователно грешките му се усилиха и Григор изравни. Опит на Димитров да го трансферира не беше сполучлив и в последна сметка датчанинът завоюва сервис гейма си.

Деветият гейм започва с двойна неточност на Димитров, само че по-късно той заигра безупречно и стигна до геймбол, приключен с ас.

Руне потегли нападателно в десетия гейм, само че позволи две неточности, които задържаха Димитров на близка отдалеченост. Датчанинът стигна до геймбол и затвори частта след топка в мрежата на Григор.

С атрактивно осъществяване Руне поведе в идната част, само че по-късно сгреши два пъти. Опит за атрактивен свършек на Руне изведе Григор до геймбол. Датчанинът оцеля с прекрасен удар по правата, като получи за него и овации на българина, който по-късно затвори частта в своя изгода.

С две следващи точки Руне приближи сета до тайбрек и след стигна до геймбол. С ретур уинър Димитров понижи, след което негова неточност разреши на Руне да изравни и по този начин се стигна до тайбрек.

Тайбрека стартира с минипробив за Димитров, който беше вкоренен. Руне върна минипробива, само че по-късно задатъкът на Григор още веднъж стана 3 точки. Руне завоюва подаването си и понижи. С мощен сервис по правата датчанинът редуцира изоставането си на 3:4. Григор с директна точка още веднъж възвърне преднината си, след което принуди Руне са сгреши и получи три сетбола. Датчанинът отрази първите два на собствен сервис. Грешка от сервис отдалечи края на сета, само че по-късно Григор решително затвори частта.

Втори сет

Руне започва решително подаването си и бързо стигна до геймбол, с цел да завоюва частта без изгубена точка.

Датчанинът завоюва първите две точки при подаването на Димитров. Последва изумително разиграване. Григор съвсем седна на корта, след което съумя да прати топката резултатно в полето на датчанина. Българинът стигна до геймбол, само че малко не му доближи да го завоюва. Все отново той съумя да завоюва подаването си и да изравни.

Третият гейм мина доста оспорвано с изключителни разигравания и от двете страни на мрежата и Григор стигна до точка за пробив, откакто преди този момент Руне пропусна опция да затвори гейма. С ас датчанинът отрази заплахата. Грешка на Руне даде нов късмет на българина, само че датчанинът още веднъж се измъкна и получи опция да затвори частта, само че още веднъж сбърка. Българинът хвана Руне неопитен и стигна до нов късмет за пробив. Датчанинът сгреши първия си сервис, само че с втория отрази брейкбола. Стигна се до шесто тъждество. Топка в навън даде геймбол на Руне, който на собствен ред прати топката в навън. Датчанинът пропусна следващ геймбол и се стигна до осмо тъждество, последвано от нов пропуснат геймбол за Руне. Датчанинът най-накрая съумя да постави третия гейм, откакто избави четири брейкбола.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР