Най-добрият ни тенисист Григор Димитров играе срещу австралиеца Джордан Томпсън

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров играе срещу австралиеца Джордан Томпсън
Коментари Харесай

На живо: Григор Димитров - Джордън Томпсън 6:3, 4:5

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров играе против австралиеца Джордан Томпсън в полуфинален дуел от шампионата от сериите ATP 250 в Бризбейн.

Победителят от този конфликт ще играе на край против Холгер Руне, който рано сутринта предстоящо се оправи с Роман Сафиулин с 6:4, 7:6(0).

Първата ни ракета нямаше безусловно никакви проблеми с достигането до полуфиналите, откакто реализира чиста победа с 6:1, 6:4 против представителя на домакините Ринки Хиджиката. Така Гришо взе скалпа на трети конкурент в Бризбейн, като походът му започва с поврат против Анди Мъри, а по-късно продължи и с успех над Даниел Алтмайер.

Димитров може би очакваше нов трогателен конфликт с Рафаел Надал, само че австралиецът Джордан Томпсън обърка неговите проекти. Поставеният по №55 в ранглистата на АТР изигра мача на живота си и надделя испанската легенда с 2:1 сета.

29-годишният тенисист се възползва оптимално от неналичието на задоволително добра игрова и физическа форма на Матадора, който нямаше нужните сили, откакто неотдавна се завърна от дълго лекуване на травма.

За разлика от Григор, Томпсън няма огромен триумф на огромната тенис сцена. До този миг той е печелил 11 чаланджър шампионата, последният от които през миналата година в Гвангджу.

Димитров и австралиецът имат два мача между тях до този миг. Досега са си разменили по една победа.
 Ето по кое време Григор Димитров ще спори с Томпсън за място на финала в Бризбейн
Ето по кое време Григор Димитров ще спори с Томпсън за място на финала в Бризбейн

Двубоят е на следващия ден по обяд

Първи сет

Григор сервира пръв в мача и стигна до първата точка в гейма, скоро по-късно го завоюва на 0. Вторият гейм също стартира с точка за българина, който се възползва от падение на Томпсън. Григор удвои задатъка си, само че австралиецът върна интригата с първия ас в мача. Последва топка в мрежата на Григор и тъждество. Австралиецът стигна до геймбол и се възползва от първата си опция след неточност на Григор.

Григор поведе небрежно с 2 точки при своето подаване, след което неточност на Томпсън го изведе до геймбол. Българинът сбърка първия си сервис, само че при втория принуди противника още веднъж да сбърка.

Четвъртият гейм се оказа много оспорван, само че Григор стигна първи до геймбол, само че не съумя да се възползва и самодейността мина в Томпсън, който въпреки всичко завоюва подаването си.

Петият гейм също потегли оспорвано. След маротонско разиграване при 30:30 Григор стигна до геймбол и поведе с мощен сервис, който остави австралиеца без отговор.

Шестият гейм беше белязан от двойна неточност на австралиеца и българинът стигна до две благоприятни условия за точка за пробив и се възползва още от първата.

Австралиецът се разигра в седмия гейм в опит да върне пробива и поведе с 30:15, само че с два поредни аса Григор върна равенството и стигна до геймбол. Ас номер 3 му донесе затвърждаване на пробива.

Томпсън завоюва подаването си, откакто пропусна един геймбол и Григор сервира за успеха в сета.

Томпсън завоюва подаването си, откакто пропусна един геймбол и Григор сервира за успеха в сета. Австралиецът обаче сподели темперамент и стигна до точка за връщане на пробива. Григор се оправи с заплахата и последва тъждество, след което взе и преимущество и стигна до сетбол, извоюван с ас.

Втори сет

Томпсън сервира солидно и поведе в точките, с цел да завоюва гейма. Григор стартира подаването си с ас, по-късно удържа самодейността до края и изравни геймовете.

Третият гейм беше оспорван, само че топка в навън изведе Григор до точка за пробив, само че не съумя да я реализира от първи опит. Томпсън приключи неприятно привидно лесна топка и даде задатък на Григор, само че и той сбърка при удар по правата. Солиден сервис на австралиеца му даде късмет да завоюва подаването си и той се възползва от това. Григор взе небрежно подаването си и още веднъж Томпсън сервира.

Петият гейм потегля оспорвано, само че Томпсън стигна до геймбол и го завоюва след топка в навън на Димитров.

Григор сбърка при започване на шестия гейм, което разреши на Томпсън да поведе с 30:0, последваха три благоприятни условия за пробив пред австралиеца. Първата беше пропусната. Втората също беше отразена след излизане на българина на мрежата. Добрата игра на българина му разреши да се избави от пробив и се стигна до тъждество 40:40. Томпсън завоюва последвалото разиграване и още веднъж стигна до късмет за пробив.Топка в навън на Томпсън и мрежа дадоха задатък на Григор. Австралиецът сбърка и по този начин Григор удържа подаването си.

Томпсън завоюва с лекост подаването си без да загуби и точка и още веднъж поведе в геймовете. Последва доста тежък сервис гейм за Григор, който въпреки всичко съумя да удържи подаването си макар въодушевената игра на австралиеца. Деветият гейм започва с две точки на сметката на Григор, който обаче бързо пропиля задатъка си.  Ас на Томпсън го приближи до продобиване на гейма, а след неточност на Григор австралиецът поведе с 5:4.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР