Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и австралиеца Ник Кирьос бяха

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и австралиеца Ник Кирьос бяха
Коментари Харесай

Григор Димитров потвърди участие в Щутгарт


Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и австралиеца Ник Кирьос бяха доказани за присъединяване в тенис шампионата от сериите АТР 250 в Щутгарт сред 11 и 17 юни 2018 година.

Това е едно от най-популярните събития на трева преди “Уимбълдън ”, като през 2017-а Григор не записа положително показване и отпадна в първи кръг от Йежи Янович със 7:6(4), 6:3, а купата завоюва Люка Пуй.

Ник Кирьос също сигурно ще взе участие в Щутгарт следващата година, а турнирният шеф не крие упоритостта си да обезпечи на феновете още наличието на Рафаел Надал и Роджър Федерер, като за швейцареца е по-вероятно.

Междувременно формалният уебсайт на АТР дефинира дуел на Григор Димитров за втория най-хубав през 2017 година, изоставащ само от борбата сред Роджър Федерер и Ник Кирьос на полуфиналите в тенис шампионата от сериите “Мастърс ” в Маями, който швейцарският маестро след това завоюва.

Любопитен е изборът на среща, който несъмнено изненадва. Очакванията, че това ще е една от спиращите дъха борби с Рафаел Надал или мачовете му с Давид Гофен, нито едно от тях не е посочено от АТР.

Става въпрос за едно от мъчителните провали на Димитров през 2017 година, а точно загубата от Доминик Тийм в трети кръг на “Мастърс ”-а в Мадрид с 4:6, 6:4, 7:6(9) за 2 часа и 34 минути. В този дуел Димитров имаше пет мачбола, само че в последна сметка отстъпи на австриеца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР