Най-добрият ни тенисист е в очакване на първия за годината

...
Най-добрият ни тенисист е в очакване на първия за годината
Коментари Харесай

ВИДЕО: Когато Григор прегази световния №3 на Australian Open

Най-добрият ни тенисист е в очакване на първия за годината шампионат от огромния шлем Australian Open, който ще стартира на 17 януари и ще продължи до края на месеца. През предходната година Гришо стигна до 1/4-финалите на конкуренцията, където травма го спря против сензацията Аслан Карацев.
В хода на шампионата обаче Григор Димитров сподели феноменална игра и не загуби нито един сет до четвъртфиналната фаза. Една от успехите на Гришо беше по-специална, тъй като пристигна против международния номер 3 и настоящ първенец на US Open по това време - Доминик Тийм.
Григор отхвърли настоящия първенец на US Open
Григор срещна Тийм на 1/8-финалите на шампионата. Преди мача българинът бе побеждавал три пъти австриеца, който пък имаше две победи против Гришо. Въпреки това мнозина анализатори предричаха победа за третия в света, който преди седмици бе спечелил US Open.

Димитров обаче се намираше във фантастична форма и не остави никакви шансове на Тийм. В първите два сета двамата тенисисти играха равностойно, като австриецът пръв стигаше до пробив, само че по-късно Григор правеше по нови два пробива и завоюва и двете елементи с 6:4.
" Геврекът ", който Гришо върза на международния №3
В последния сет Григор безусловно прегази международния номер 3, като не му даде нито един гейм и завоюва с 6:0. Сетът бе индикативен за равнището на играта на Гришо, а даже специалистът и анализатор на Eurosport .
Доминик Тийм пък показа след загубата, че доста му се желае . Гришо от своя страна съобщи, че в този мач всичко му се е получавало - нещо, което бе на противоположния полюс в идващия мач против Карацев, когато травма попречва пълноценната игра на Григор.
Победата на Григор над Доминик Тийм бе една от най-големите през предходната година. Коя обаче бе , вижте в линка!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР