Най-добрият ни скиор Алберт Попов завърши на 15-о място слалома

...
Най-добрият ни скиор Алберт Попов завърши на 15-о място слалома
Коментари Харесай

Алберт Попов 15-и в слалома в Аделбоден

Най-добрият ни скиор Алберт Попов приключи на 15-о място слалома за международната купа в швейцарския курорт Аделбоден. Той изостана на от спечелилия Мануел Фелер (Австрия) на 1,37 секунди.

Алберт приключи на 13-о място първия манш на 1,06 сек от водача Александър Стен Олсен. Във втория обаче направи няколко нетипични неточности и даде едвам 19-о време.

Стен Олсен загуби надпреварата още при започване на втория манш и сервира триумфа на Фелер. Австриецът изпревари единствено с 2 стотни Атле Ли Макграт (Норвегия). Трети на подиума се качи Доминик Рашнер (Австрия), който започва с 35 номер.

Така от началото на сезона единствено австрийци са печелили слалоломите от международната купа.

Алберт е на 12-о място в класирането за международната купа на слалом с 66 точки. Фелер излезе първи с 245, като изпревари контузения си съотечественик Марко Шварц.

В Аделбоден първия манш съумяха да завършат единствено 42-ма от 70 състезатели. Имаше обаче и две сензации. С финален стартов номер американецът Ривър Радамус се класира за второто втурване и зае 19-ото място в крайното класиране. Със стартов номер 60 Лео Ангено от Франция пък стана 26-и и също взе точки за класирането.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР