Най-добрият ни плувец Антъни Иванов е с временно спрени права,

...
Най-добрият ни плувец Антъни Иванов е с временно спрени права,
Коментари Харесай

Спряха правата на Антъни Иванов, грози го 2-годишно наказание

Най-добрият ни плувец Антъни Иванов е с краткотрайно спрени права, защото е пропуснал три допинг инспекции по време на престоя си в Съединени американски щати и е нарушил разпоредбите за местоположение на кодекса на Световната антидопингова организация.

По своя молба шестият от международното състезание в Абу Даби би трябвало да се яви на чуване пред комисията към олимпийския комитет, която се занимава с тези прегрешения, с цел да изясни и оправдае дейностите си.

 

Всеки състезател, който влиза в листата за инспекции на интернационалната федерация, е задължен да попълня всяка своя минута в особено приложение. По него се движат проверяващите на Международната тестова организация, която от няколко години се занимава с всички инспекции.

 

Всеки състезател има право на до три пропуснати теста в границите на една година, като в противоположен случай може да получи наказване със прекъсване от присъединяване от 12 до 24 месеца.

 

Ако Антидопинговият център не възвърне правата на Иванов, той има право на обжалване при ускорена процедура пред Спортния трибунал в Лозана.

 

Иванов се състезава за американския университет Вирджиния Тек, в който следва от 2019 година Като национал на България плува в 7 финала на огромни шампионати в коронната си дисциплинираност 200 метра бътерфлай.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР