Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се завърна

...
Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се завърна
Коментари Харесай

Кобрата обяви голяма новина: Отново може да се бие за световната титла

Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се завърна в България, откакто беше в Съединени американски щати за боксовото шоу с леко изменени правила. Както е известно, Кобрата нокаутира някогашния първенец на UFC Франк Мир в галавечер на различната бойна промоция „ Трилър “.

„ Много фотоси с хора си направих на слизане от самолета. Не усещам, че съм направил огромна работа, само че шоуто беше доста огромно. Бях определен за първия в тежка категория, който е на „ Триад “. Противникът не беше на моето равнище, победих за България. Не считам, че е чак толкоз огромно достижение, само че въпреки всичко. Боксът не е на назад във времето, а в противен случай. Преживяването беше друго, почти си е бокс, просто по-мръстен бокс, тъй като има повече битка и клинчове. Напълно е действително да получа още веднъж късмет за международната купа, тъй като съм в десетката на тежка категория в света. Един-два мача другата година и считам, че третият път ще пристигна “.

„ Повечето неща в живота ги върша по-накрая, за какво тогава да не взема и купата в края на кариерата ми? Чувствам се като на 19, супер съм и се усещам доста мощен и зареден. Когато съм квалифициран, здрав и без травми, нещата се случват по друг метод - работя върху нови неща, да вземем за пример върху удара с дясна ръка, тъй като ми беше дълго време контузена. Преговаряме с нови съперници, приказвах с „ Триад “ да създадат сходно шоу в България. И те желаят по целия свят да вършат събития. Смятам, че април-май следващата година е изцяло действително да направя един боксов мач. Любовта се дава капка по капка и в спорта е по същия метод, всичко си идва малко по малко “.

„ В професионалния бокс нещата не са на един въпрос и отговор. Има доста ползи и класация, в която си има стъпала, с цел да се стигне до върха. Не е въпрос някой да се опасява да се бие, даже за този ми мач се отхвърлиха двама души - Витор Белфорт и Жуниор дос Сантос. Правих доста спаринги с Багата и му благодаря, тъй като научих доста неща. Винаги съм бил ученолюбив по отношение на битката и с приятелите ми от националния тим по битка съм упражнявал постоянно. Борбата ми харесва, това е неповторим спорт и ми е в кръвта “.

„ Има доста срещи в Съединени американски щати, оправях и документи по отношение на мача, доста диалози с „ Триад “, видях се с част от екипа на "Металика ". Пак споделям, че се веселя, че дребна България беше на такава сцена и победи безапелационно, нищо че съперникът не ми беше на равнището. Още на конференцията споделих, че не желаех да го нараня в допълнение. Учудих се, че устоя на подобен мощен удар и остана на крайници “.

„ Имам още какво да дам на България и на бокса. Кубрат няма политически упоритости. Кубрат е човек, който, в случай че може да помогне, ще го направи. Не е за мен, ще го направя за България, не за Кубрат. Хората в чужбина ми споделят: „ Браво, гледахме, неповторимо шоу “. Той е войник, огромно име е, повторен международен първенец, само че не е на моето равнище “.

„ Равносметката е, че не би трябвало да бъда токова самоуверен и смел, а да мисля и да кажа „ не “. Когато отида неопитен, никой не ми е отговорен, с изключение на мен. Отговарям единствено пред себе си “, съобщи Кубрат Пулев след завръщането си в България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР