Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев ще се изправи срещу Махмуд

...
Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев ще се изправи срещу Махмуд
Коментари Харесай

Кубрат Пулев ще се бие с Махмуд Чар за световна титла

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев ще се изправи против Махмуд Чар от Германия в спор за една от международните трофеи на WBA (редовна) в тежка категория. Това оповестява в обществените мрежи реномираният боксов публицист Дан Рафаел.


Според него, боксовият конфликт сред Кобрата и Чар е плануван за март тази година и ще се организира в България. Рафаел прибавя, че договорът сред двамата е към този момент подписан, като остава да се посочи дата за мача им. Журналистът споделя още, че Чар е желал да се бие с Дерек Чисора, само че проектите му са се трансформирали.

39-годишният Чар е роден в Бейрут, Ливан, и е прочут с прозвището „ Диамантеното момче “. Той има 38 мача на професионалния кръг, в които е записал 34 победи (20 с нокаут) и е позволил единствено четири провали, последното от които през август 2015. Две от четирите загуби на Чар са от Виталий Кличко и Александър Поветкин.

Кобрата от своя страна завоюва последния си дуел против поляка Анжей Вавжик с единомислещо съдийско решение в Коста Меса, Калифорния. По този метод Пулев се реваншира за провалянето си от Чисора през лятото на 2022. Той има 30 победи (14 с нокаут) и три загуби, като предходните две пристигнаха в мачове за международната купа – от Антъни Джошуа през 2020 и от Владимир Кличко шест години по-рано. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР