Най-добрият ни баскетболист Александър Везенков и Сакраменто Кингс стигнаха до

...
Най-добрият ни баскетболист Александър Везенков и Сакраменто Кингс стигнаха до
Коментари Харесай

ВИДЕО Невъобразим мач на Везенков позволи на Кингс да обърне Уориърс

Най-добрият ни баскетболист Александър Везенков и Сакраменто Кингс стигнаха до впечатляващ поврат над Голдън Стейт Уориърс със 124:123 (29:37, 26:35, 40:32, 29:19) след надвит панер на Малик Монк седем секунди преди края.

Коментарът за изявите на Саша на уважавания публицист Иво Иванов:

Сашо беше просто свръхестествен през днешния ден в основния мач против Голдън Стейт. Влезна в игра 12-ти поред в ротацията чак час и половина откакто мача бе почнал. Необяснимо за какво не игра даже една секунда през първото полувреме и тимът му падаше със 17 точки.

Според всички неписани закони би трябвало да е съвсем невероятно да влезне в темп в сходна обстановка, само че... oт момента, в който стъпалата му допряха паркета тимът му като че ли се промени. Сашо бе на всички места: отбрана, нахлуване, пробиви, тройки, чадъри, асистенции, хокейни асистенции, основни битки под коша, заслони, клопки, чадър на Стеф Къри...двамата коментатори - Стан Ван Гънди и Браян Андерсън полудяха. Казаха, че собственоръчно е обърнал мача и че е във вихъра на всичко, което се случва на игрището. Стан Ван Гънди не спря да се възхищава на отбраната му, а в един миг Андерсън изкрещя че това е мачът на Везенков

Сашо не излезна даже за една секунда в четвъртата част и съгласно мен това е по този начин тъй като Майк Браун разбра че това е единственият метод тимът му да завоюва. Най-важната статистика през днешния ден беше коефицентът на Сашо, който за кой ли път беше най-високият в тима: плюс 17. Това е още по-многозначително тъй като преди да влезне в игра Сакраменто падаха със...17 точки. Дано, нека, нека най-сетне да е завоюва доверието на треньора си и да му се даде опция да покаже на целия баскетболен свят неизчерпаемият си боеприпас. Върнах мача и записах няколко момента...вслушайте се в коментаторите, които са извънредно уважавани в баскетболните среди.

Така Кингс приключват група " C " без загуба и са четвъртфиналист в новия In-Season шампионат на НБА. Следващият противник на Сакраменто е Ню Орлиънс Пеликанс.

Кингс съумяха да наваксат пасив от 24 точки, с цел да стигнат до успеха. Александър Везенков игра 15 минути в срещата, като оказа помощ с 8 точки, 3 битки, 2 чадъра и 1 асистенция при 3/8 пукотевица от игра, в това число 2/6 от тройката.

Първата му поява в дуела пристигна едвам в края на третата четвърт, когато отборът му губеше с 16 точки при 80:96, само че съумя да се отличи с пет бързи точки за 101:107. Везенков показва и отлична отбрана в срещата, а негови основни намеси против звездите на гостите направиха усещане.

Де`Аарън Фокс бе най-резултатен за Сакраменто с 29 точки, 10 битки и 7 асистенции. Кевин Хъртър приключи с 21 точки, 9 овладени топки и 5 завършващи подавания, Малик Монк също наниза 21.

Стеф Къри и Андрю Уигинс бяха най-резултатни за Голдън Стейт с по 29 точки и 10 битки. Клей Томпсън добави 20 точки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР