Най-добрият начин за провеждане на избори в България е машинният

...
Най-добрият начин за провеждане на избори в България е машинният
Коментари Харесай

Зам.-председателят на Обществения съвет на ЦИК: Машинният вот не намалява избирателната активност

Най-добрият метод за осъществяване на избори в България е машинният избор и за благополучие в секциите с над 300 гласоподаватели по лист той ще бъде единственият метод за гласоподаване на 2 октомври. Това сподели пред Българска национална телевизия Стефан Манов, зам.-председател на Обществения съвет на ЦИК

" Огромната част от гласоподавателите се намират в секции над 300 гласоподаватели по лист. Моите терзания са по-скоро за това, че ЦИК би трябвало бързо да се провежда и да организира една сериозна, разяснителна осведомителна акция за машинния избор, с цел да има в публичното пространство успокоение, че машините са по-добрият метод за практикуване на вота ", сподели Манов.

Машинният избор подсигурява точното отчитане на всеки един подаден глас, отстранява грешките при поправените протоколи, отстранява " нощните батали " с часове пред РИК-овете, с цел да се предадат изборните бумаги, регистрира преференциите, безапелационен е Манов.

Заяви, че няма потвърдено вмешателство в машините и акцентира, че в Европа също гласоподават с машини. Даде образец за Белгия, където 2/3 от популацията гласоподава с машини повече от 10 години и даже употребяват същия модел и марка машини, като в България.

Манов отхвърли машинният избор да понижава изборната интензивност.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР