Най-добрият начин за двама държавни глави да задълбочат двустранните отношения

...
Най-добрият начин за двама държавни глави да задълбочат двустранните отношения
Коментари Харесай

Хармонията между Камила и Брижит Макрон допринася за задълбочаването на отношенията Лондон - Париж

Най-добрият метод за двама държавни глави да задълбочат двустранните връзки е в случай че към тези старания се причислят техните половинки. Тази констатация важи с цялостна мощ за напъните за задълбочаване на връзките сред Франция и Англия.

 

В интервала 20-22 септември английският крал Чарлз Трети и брачната половинка му кралица Камила посетиха Франция и бяха топло признати от френския президент Еманюел Макрон и първата дама Брижит Макрон. И до момента в който Чарлз Трети и Макрон реализираха единодушие по редица световни въпроси, като да вземем за пример битката с климатичните промени и финансирането на напъните в тази тенденция, двете първи дами впечатлиха медиите и обществеността с непринудената си непосредственост.

На никого не убегна фактът, че на три пъти Брижит Макрон разцелува " по френски ” кралица Камила – първо по време на церемонията по посрещане на кралската двойка на Триумфалната арка на 20 септември, след това по време на държавната вечеря във Версайския замък, дадена от френския президент в чест на знатните посетители, и най-после по време на визитата на двете първи дами в Националната библиотека в Париж. Това разцелуване във френски жанр беше надалеч от протокола, само че беше израз на сърдечните връзки сред кралица Камила и Брижит Макрон, отбелязва Франс прес.

Подобни сърдечни връзки единствено могат да допринесат за разведряването на двустранните връзки сред Париж и Лондон. В последните години те бяха белязани от захлаждане по време на държавните управления на английските министър председатели Борис Джонсън и Лиз Тръс. Кулминацията в това захлаждане беше сключването на тристранно съглашение за съдействие в региона на сигурността сред Англия, Съединени американски щати и Австралия преди две години, поради което Австралия се отхвърли от многомилиардна поръчка за стандартни френски подводници в подмяна на обещани от новите й сътрудници нуклеарни подводници. Това сложи Париж в неловко състояние на интернационалната сцена и обтегна връзките му освен с Канбера, само че и с Лондон и с Вашингтон. Постепенно нещата се изгладиха сред Париж и Вашингтон и Париж и Канбера, само че сред Париж и Лондон искрите на неразбирателството продължиха да припламват по отношение на противозаконната миграция през Ламанша и двустранните търговски връзки след Брекзит.

С идването на власт на английския министър председател Риши Сунак нещата обаче се усъвършенстваха и напролет водачите на двете страни организираха двустранна среща на върха в Париж, с която демонстрираха, че несъгласията са забравени.

Същевременно Еманюел Макрон и първата дама Брижит на два пъти посетиха Англия през последната година, с цел да вземат участие в тържествени кралски церемонии – първо за държавното заравяне на кралица Елизабет Втора през септември 2022 година и след това за коронацията на Чарлз Трети през май 2023 година

Сега по време на визитата на Чарлз Трети и Камила в Париж сред двете първи дами бе установена преди всичко естетика в подбора на тоалетите, която съгласно специалистите удостоверява хармонията в връзките сред тях, пишат изданията " Гала ” и " Истоар роаял ”. В първия ден на кралската аудиенция в Париж Камила бе заложила на нежно розов тоалет, до момента в който Брижит бе предпочела тъмносин костюм. При тази цветова композиция се открояваше несъмнено кралицата, като съгласно стилните специалисти това е било издирван резултат от страна на френската първа дама, защото е разумно в първия ден на една аудиенция вниманието да е фокусирано върху гостенката и домакинята да не я засенчва. По време на държавната вечеря във Версайския замък на 20 септември и Камила, и Брижит бяха избрали тоалети на фешън марки, благосъстоятелност на холдинга на френския милиардер Бернар Арно. Камила беше с тоалет на " Диор ”, а Брижит с тоалет на " Луи Вюитон ”. Стилово двата тоалета нямаха доста общо, само че цветът им - нощно синьо – не се дължеше на цветови гаф, а на предпочитание да се илюстрира цялостната естетика сред двете дами, отбелязва френското издание " Капитал ”. На идващия ден, 21 септември, по време на разнородните прояви, проведени за кралската двойка, двете първи дами бяха избрали надлежно бял (Камила) и яркочервен (Брижит) тоалет, което отново съгласно стилните специалисти е било координиран метод сред тях да се върне фокусът на вниманието и върху френската първа дама, откакто през първия ден то беше ориентирано главно върху английската кралица консорт.

Близостта сред Камила и Брижит се видя и по време на спонтанната къса партия тенис на маса сред двете в Сен Дени, северно от Париж, където те имаха среща с млади френски спортисти. Пак там при посещаване на финансирано от стилната марка " Шанел ” ателие на занаятите и изкуствата Брижит Макрон насърчи Камила да се включи в проява на работата на тъкачен стан.

Израз на съвършена естетика сред двете първи дами беше и церемонията в Националната библиотека в Париж на 21 септември, по време на която те сложиха началото на нова литературна премия. Тя е взаимна – британско-френска, и се назовава " Награда на литературното съгласие ”, написа " Истоар роаял ”. Първото й издание ще бъде следващата година, когато ще станат ясни повече детайлности по отношение на регламента й. Решението за учредяването на тъкмо такава премия не е инцидентно и още веднъж илюстрира обща линия сред френската първа дама и английската кралица консорт. И Камила, и Брижит Макрон са буйни почитателки на литературата. Брижит е била преподавателка по литература, до момента в който Камила е основала собствен книжовен клуб, напомня Франс прес.

В реалност Камила и Брижит откриват другарски връзки още при първите им диалози, преди Камила да стане кралица. Симпатията сред тях се зародила непринудено съвсем незабавно, описа наскоро френската първа дама. Освен пристрастеността към литературата, те споделят и ангажираността в дела в поддръжка на младежите. " Нямаше потребност от дълги диалози, с цел да стартират двете да се ценят взаимно ”, декларира за " Пари мач ” Стефан Берн, френски специалист по коронованите особи. Не бива да се не помни също, че Камила и Брижит са съвсем от едно и също потомство - Камила е на 76 години, а Брижит е на 70 години, което изяснява и лекотата, с която те намират общ език по разнородни тематики.

Пример за това са и едночасовите телефонни диалози, които те организират на няколко пъти, написа " Гала ”. Първи подобен диалог се състои през 2020 година Тогава Брижит Макрон е трябвало да придружи брачна половинка си на публично посещаване в Лондон, само че й се постанова интервенция на ретината. Тогава Брижит се обажда персонално на Камила, с цел да изясни за какво няма да пътува и позвъняването прераства в едночасова другарска полемика по телефона. Същото се повтаря и през юни на актуалната година.

" Камила и Брижит са постоянно на една вълна, намират едни и същи неща за занимателни ”, отбелязва " Гала ”. От това другарство връзките сред техните съпрузи и техните две страни могат единствено да завоюват в една ера, в която международният ред е изложен на опасности и всеки търси нови съдружници или се стреми към затвърждаване на старите съюзи, разясняват френски медии.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР