Най-добрият начин войната в Украйна да свърши и да има

...
Най-добрият начин войната в Украйна да свърши и да има
Коментари Харесай

Столтенберг: Ще има мир, когато Путин разбере, че не може да победи

Най-добрият метод войната в Украйна да свърши и да има мир е съветският президент Владимир Путин да бъде уверен, че не може да победи на бойното поле и би трябвало да договаря. Това съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след първия ден от съвещанието на външните министри от алианса в централата на пакта в Брюксел.

Путин би трябвало да седне на масата за договаряния, с цел да се реализира съглашение, при което Украйна остава суверенна нация. Когато войната завърши, би трябвало да бъдем сигурни, че по-късно няма да бъде продължена, както стана след завземането на Крим и последвалото нахлуване на съветските сили в източните елементи на Украйна, преди да бъде стартирана същинската война преди две години, добави Столтенберг.

НАТО няма да стане част от спора в Украйна. Като другари на украинците имаме правото, съгласно интернационалното законодателство, да им помогнем да се отбраняват сами. Не обсъждаме бойно наличие на НАТО в Украйна, разясни генералният секретар.

Той още веднъж прикани Съединени американски щати да одобряват незабавно решение за изпращане на спомагателна помощ за украинските сили. Всеки ден отсрочване се отразява на ситуацията на бойното поле, руснаците през днешния ден разполагат с повече оръжие и муниции от Украйна, съобщи Столтенберг. Държавите от НАТО имат отговорността да обезпечат нужното на украинската страна, с цел да отблъсне нашествениците, настоя генералният секретар.

По неговите думи през днешния ден външните министри са разискали опциите за съгласувани военни доставки за Украйна, като решение се чака в идващите седмици. Всички съдружници утвърждават потребността да се продължи с помощта за Украйна, украинците изпитват дефицит не на храброст, а на муниции, добави Столтенберг, представен от Българска телеграфна агенция. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР