Най-добрият начин Молдова да бъде защитена от нападение на Русия

...
Най-добрият начин Молдова да бъде защитена от нападение на Русия
Коментари Харесай

Британският външен министър: Най-добрият начин да бъде защитена Молдова е да защитаваме Украйна

Най-добрият метод Молдова да бъде предпазена от нахлуване на Русия е да бъде защитавана Украйна, сподели през днешния ден английският външен министър Джеймс Клевърли, макар че не се ангажира с директни доставки на оръжие за Кишинев, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9842
Министърът се изрече по време на аудиенция в Молдова, където разгласи английска помощ на стойност 10 млн. английски лири (12 млн. долара) за стопански и административни промени, в това число за енергийния бранш на Молдова.

От началото на съветската инвазия в Украйна преди една година прозападното държавно управление на Молдова и неговите съдружници се притесняват, че страната може да бъде въвлечена в спора. Държавата с население 2,5 милиона поданици граничи с Украйна, а съветски миротворци са ситуирани в нейния проруски сепаратистки регион - Приднестровието.

Попитан от публицисти дали Лондон възнамерява военна помощ за Молдова, Клевърли сподели: " Твърдо имаме вяра, че един от най-хубавите способи да бъде предпазена Молдова от физическо нахлуване е да оказваме помощ на украинците да се пазят от Русия ".

През последните месеци съветски ракети, изстреляни по Украйна, са навлизали във въздушното пространство на Молдова, а молдовските управляващи упрекват Кремъл за разпалване на антиправителствени митинги - нещо, което Москва отхвърля.

През февруари молдовската президентка упрекна Русия, че възнамерява извършаването на прелом за събаряне на молдовското държавно управление, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР