Най-добрият начин да сте свежи и отпочинали на сутринта, е

...
Най-добрият начин да сте свежи и отпочинали на сутринта, е
Коментари Харесай

Как да се разсъните сутрин, ако кафето и закуската не помагат

Най-добрият метод да сте свежи и отпочинали на сутринта, е да се наспите добре през нощта. Но по какъв начин ще се възприятията, в случай че не сте съумели да го извършите? Ако сте се увлекли в гледането на някой филм или сте решили да си извършите маратон с обичания сериал, или сте се забавлявали до късно с другари или просто страдате от бодърствуване, то сигурно на идващия ден ще се чувствате изморени и непрекъснато ще клюмате на бюрото в офиса. Когато работният ден следва, а вие колкото да държите очите си отворени, ви е належащо положително средство за разсънване.

Вижте няколко метода, с които да прогоните съня:

Сутрешна подготовка

Не е належащо да се отдадете на дълга, отдадена и изтощителна подготовка. Достатъчни са няколко напълно обикновени извършения, които ще прибавят щипка жизненост към утринното ни положение.

Вземете душ

Влезте под душа и редувайте топла със студена вода. Ако сте смелчаци, изберете единствено студена вода. Този способ е колкото остарял, толкоз и ефикасен.

Подишайте чист въздух

Отворете необятно прозореца и подишайте чист въздух още преди да започнете да се приготвяте за работа. Този способ работи извънредно сполучливо през зимните месеци, когато температурите са минусови.

Откраднете си 15-20 минути за сънливост

Уви, този разкош не е наличен за всички, само че в случай че въпреки всичко съумеете да намерите малко време и комфортно място в обедната си отмора, използвайте го за сънливост. 20 минути сън няма да бъдат изцяло задоволителни, с цел да се ободрите, само че ще „ рестартират “ мозъка в средата на деня.

Смейте се

Искреният смях оказва помощ да се отпуснете за малко и да забравите какъв брой ви се спи. Няколко вица или смешни клипчета ще ви оказват помощ да оцелеете будни на работа, в случай че доста ви се спи.

Закусете с нещо солено

Необходимо е да ограничите приема на сладкиши, тъй като повишението на равнището на инсулина в кръвта, може да усили чувството за отмалялост и унесеност. Ако въпреки всичко изпитвате непоносима потребност от сладко, плодовете са по-полезната опция.

Или хапнете сладолед

Яжте сладолед за закуска. Да, този способ опонира на миналата рекомендация, само че тук не захарта е значима, а температурата. Буквално три супени лъжици сладолед оказват помощ за разсънването заран.

Сменете чорапите

Вероятно това е най-странният съвет. Но в случай че промените чорапите в средата на деня с нови и шарени, ще се почувствате по-весели, поучават психолози.

Източник: fakti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР