Най-добрият начин да се накаже Владимир Путин е да се

...
Най-добрият начин да се накаже Владимир Путин е да се
Коментари Харесай

Западът е напът да сложи край на ерата на руските олигарси

Най-добрият метод да се накаже Владимир Путин е да се насочите към съветските олигарси, които държат парите му, както вършат в този момент Съединени американски щати, Европейски Съюз и други съдружници. Това споделя Бил Браудър, който в миналото беше най-големият задграничен портфейлен вложител в Русия. През 2009 година съветският му юрист Сергей Магнитски умря, откакто беше лишен от здравна помощ в московски затвор, а преди този момент беше разкрил данъчни измами на съветски служители. На самия Браудър беше неразрешено да влиза в Русия през 2005 година и беше избран като " опасност за националната сигурност ".

По-строги наказания можеше да бъдат въведени от дълго време, само че не бяха, тъй като парите от Русия са се вкоренили в западните стопански системи през последните две десетилетия. Санкциите на западните съдружници против съветските олигарси, които са създали благосъстоянията си с благословията на Кремъл, раздруса Путин и той назова Запада " империя на лъжите " и увеличи равнището на нуклеарна подготвеност на Русия. " Намерихме ахилесовата му пета ", споделя Браудър пред Bloomberg. " Ние санкционирахме олигарсите, той заплашва с нуклеарна война ".
Мащабен удар
Европейски Съюз замрази активите и наложи възбрана за пътешестване на няколко от най-известните съветски олигарси, които имат тесни връзки с президента Владимир Путин. Това е част от глобите против някои от най-влиятелните хора в Русия след нашествието й в Украйна. Сред тях са металният магнат Алишер Усманов, банковите милиардери Михаил Фридман и Пьотр Авен и стоманодобивният магнат Алексей Мордашов.
Милиардерът Олег Дерипаска, създателят на алуминиевия колос United Co. Rusal International, който е под глобите на Съединени американски щати от 2018 година, прикани за мирни договаряния. Източник: Reuters
В изказване за Bloomberg Фридман и Авен приканиха Русия неотложно да приключи войната, само че стопираха да подлагат на критика непосредствено Путин. Милиардерът Олег Дерипаска, създателят на алуминиевия колос United Co. Rusal International, който е под глобите на Съединени американски щати от 2018 година, прикани за мирни договаряния в Telegram, без да загатва Путин. На 2 март Роман Абрамович сподели, че продава футболния клуб " Челси ", който има от съвсем две десетилетия. Очаква се цената на договорката да бъде към 3 милиарда паунда, а Абрамович сподели, че ще сътвори благотворителна фондация с чистите доходи от продажбата в интерес на жертвите на войната. Той също по този начин продава парцелите си в Лондон, съгласно английския народен представител Крис Брайънт. Абрамович, който не е глобен, се пробва да посредничи в мирните договаряния сред Москва и Киев, откакто с него се свързаха украински публични лица, споделя неговият представител.
Реклама
Към глобите на Брюксел се причислиха и Съединени американски щати - правосъдното министерство разгласи в сряда основаването на оперативна група, която да преследва съветските олигарси, които са помогнали на президента Владимир Путин при нашествието му в Украйна. Това е част от напъните на Вашингтон да конфискуват и замразят активите на тези, които са нарушили глобите.

В обръщението си " За положението на Съюза " във вторник вечер Байдън заявява, че администрацията " се причислява към европейските съдружници, с цел да откри и конфискува техните (на съветските олигарси - бел. ред.) яхти, първокласни жилища, частни самолети ". Не е ясно какъв триумф ще реализира Министерството на правораздаването при преследването на богатите руснаци, само че ведомството нормално основава работни групи в опит да подчертае своите цели и да подтиква прокурорите да завеждат каузи, написа New York Times.

Западните водачи започнаха през последните дни ограничения в опит да подкопаят Путин и политически обвързвания хайлайф в Русия, за който се счита, че има тесни връзки с него. Като постановат тежки наказания против съветските финансови институции и стартират да замразяват трилиони долари активи, следени от Москва и от олигарси, западните съдружници се надяват да накарат Путин да се отдръпна от Украйна.

Въпреки че може да не са директно забъркани в нашествието на Русия в Украйна, олигарсите дават опция на Путин да прикрие личните си активи и да остане на власт. Руските олигарси вложиха благосъстоянията си в активи по целия свят, а връзките им с Путин им помогнаха да придобият въздействие и връзки в света на Уолстрийт, Силициевата котловина, недвижимите парцели, изкуството.
Реклама Разширяване на глобите
Стратегията на Запада ще бъде в допълнение да изолира Русия посредством разширение на глобите. Монако, от дълго време леговище за съветски пари, разгласи, че замразява съветски активи и съблюдава глобите на Европейски Съюз. Швейцария се отхвърли от историческия си неутралитет, с цел да направи същото. Европа затвори въздушното си пространство за съветски самолети и изключи 7 съветски банки, в това число VTB - вторият по величина заемодател в страната, от SWIFT, системата за известия. BP, Exxon, Shell и други западни енергийни компании се отхвърлят от траяли десетилетия вложения в Русия. Производители на коли и камиони като Daimler Truck Holding AG и Volvo Car AB също приключват връзките си. Списъкът на фирмите, напускащи Русия, става все по-дълъг с всеки минал ден, което е поврат след 30 години вложения.
Не знам, не чух, не видяхЧаст от глобените олигарси в този момент настояват, че не схващат по какъв начин ограниченията против тях ще допринесат за уреждането на спора в Украйна. Алексей Мордашов е направил положението си със стомана . Подпомагал е развиването на германско-руските стопански връзки, около което се употребява с положително име в Германия. От 2007 година взе участие в ръководството на туристическия тръст ТУИ, от който има една трета, написа " Дойче веле ". Бизнес ползите му обгръщат още веригата съветски супермаркети " Лента ", портала за онлайн търговия " Утконос ", вложил е и в просветителни и здравни компании. И е считан за доближен на Кремъл. Навремето съветският вестник " Коммерсант " написа за него, че по време на аудиенциите при Путин седи почтително като детенце, което чака да му дадат закуска.Мултимилиардерът Михаил Фридман , притежател на най-голямата съветска частна банка " Алфа ", също е в листата на глобените. Той има бизнес ползи в областта на търговията, както и в мобилните връзки. Михаил Фридман е притежател на най-голямата съветска частна банка " Алфа ". Фридман беше и акционер в третия по величина съветски нефтен тръст TNK-BP, само че през 2016 година разгласи, че дава цялото си имущество за благотворителни цели. Европейска комисия дефинира шефа на банка " Алфа " като един от водещите съветски финансисти и като спонсор на доближените на Путин. Фридман предстоящо споделя, че не е правилно, че поддържа " близки връзки " с съветското държавно управление.Бизнес сътрудникът на Фридман - Пьотр Авен , също не приема наложените наказания. Европейски Съюз го назовава " един от най-близките олигарси на Путин ". Според Фридман и Авен основанията за глобите са " изфабрикувани и безпочвени " - те и двамата отхвърлят да са нещо като " неофициални посланици на съветското държавно управление ". Авен е президент на банка " Алфа " от 1994 година, а преди този момент е бил министър на външната търговия и част от реформаторския блок в първото постсъветско държавно управление. Под ударите попада и президентът на държавната " Роснефт " Игор Сечин . Той е в листата със наказания на Съединени американски щати още от анексирането на Крим. Сечин е поддръжник на Путин още от 90-те години на предишния век. Като заместник-председател на президентската администрация той разпореди разбиването на тогавашния максимален нефтен тръст " Юкос " и поемането му от " Роснефт ". Тогава и оглави " Роснефт ". Металният магнат Алишер Усманов е някогашен акционер в лондонския футболен клуб " Арсенал ", а в този момент е в " Евертън ". Усманов назова глобите " нечестни ", дефинира обвиняванията като " подправени и злепоставящи " и съобщи, че ще ги оспори юридически. Той управлява холдинга USM, който печели парите си с метали, минно дело и телекомуникации. Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кирил Кирчев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР