Най-добрият начин да почетем паметта на Гоце Делчев е да

...
Най-добрият начин да почетем паметта на Гоце Делчев е да
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Да почетем паметта на Гоце Делчев като следваме заветите му

Най-добрият метод да почетем паметта на Гоце Делчев е да следваме заветите му, сподели пред публицисти по време на честванията във връзка със 151-годишнината от рождението на революционера кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Гоце Делчев е споделил по какъв начин схваща света: като поле за културно състезание сред народите, тъй че се веселя, че през днешния ден всичко мина толкоз умерено, тържествено и в сърцата си усетихме този дух, от който имахме потребност, сподели още Стоянов.

Върху постамента на деветметровият отбор, включващ паметника на Гоце Делчев в цялостен растеж в Благоевград, са увековечени думите на революционера " Аз разбирам света само като поле за културно състезание сред народите ". Днес, пред героизма и делото на Гоце Делчев пред паметника, който преплита смелостта, саможертвата и концепциите на революционера, се поклониха общественици, представители на централната и локална власт и жители.

В ритуала по поднасяне на венци и цветя взе участие представителна рота към 3-то Бригадно командване в Благоевград, а знакови моменти от живота на българския бунтовник напомни уредникът към отдел " Култура " в общинската администрация Ивана Дякова.

Венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев поставиха кметът на града Илко Стоянов, ръководителят на локалния общински съвет Радослав Тасков, регионалният шеф Стоян Христов, както и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Шушков, евродепутатът Ангел Джамбазки, представители на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград, на културни институции, на политически партии.

Гоце Делчев записва името си в историята като една най-значимите фигури в битката за освобождението на българските земи, оставени под турско иго и след 1878 година, бе припомнено през днешния ден на тържественото отбелязване на годишнината от рождението му. Ритуалът приключи с химна на Република България, изпълнен от Биг Бенд - Благоевград.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР