Най-добрият лек автомобил на България за 2018 г. е Opel

...
Най-добрият лек автомобил на България за 2018 г. е Opel
Коментари Харесай

Всички пътища са леки

Най-добрият лек автомобил на България за 2018 година е Opel Insignia. Флагманът на немската марка завоюва премията в състезанието на Прес Авто Клуб „ България “ в доста мощна конкуренция. На финалната права в категорията на леките коли Insignia изпревари Ford Fiesta, BMW Серия 5, Hyundai i30 и Honda Civic.

 Opel Insignia Grand Sport

Броени дни след оповестението на резултатите от класацията у нас, от централата на Opel разпространиха новината, че към този момент са направени над 100 000 поръчки за модела. Това е отличен пазарен резултат, като се има поради, че още не е минала една цялостна година от формалното показване на втората генерация Insignia напролет на 2017 година Нейното първо потомство също пожъна триумф, като реализира близо 1 милион продажби и стана автомобил на годината в България и в Европа.

 Opel Insignia Grand Sport

Първата Insignia означи настъпването на нова епоха в Opel с налагане на авангардна стилистична линия и огромна рационализация на моделите. Новата Insignia също излиза във значим интервал,  в който марката написа идната глава от своята история, почнала с Astra – колата на 2016 година в Европа.  Второто потомство подвига още по-високо равнището на комфорт, моторизация и модерна електроника, като се предлага в три разновидността – лимузината Grand Sport, комбито Sport Tourer и офроуд комбито Country Tourer.

 opel-insignia-grand-sport-4x4-304912

Със мощно образно наличие и ослепителен спортно-елегантен дизайн Insignia незабавно сграбчва окото. Моделът е с увеличени размери – 4,90 м дължина на лимузината и 4,99 м на комбито. В същото време тежестта е понижено доста до 175 кг с помощта на новата платформа. Това облекчава задачата на моторите, покачва динамичността и понижава потреблението на гориво.

 Opel Insignia Grand Sport

Пространството в пътническата кабина също е увеличено и това се усеща сензитивно. При разширената диря и порасналото междусие (2,83 м) настаняването и пътуването стават по-приятни, а има и повече място в багажника (490 – 1450 л). Именно комфортът е акцент, от който са се управлявали конструкторите на Insignia. С удобствата си Insignia несъмнено конкурира премиум лимузините.

 40-7-6kol

Сертифицираните ергономични седалки с отопление, вентилация и масажна функционалност са може би най-хубавите на пазара. Кокпитът е нагледен и хубав, с по-малко бутони и превключватели. Висококачествен Head-Up екран демонстрира в челното стъкло непосредствено пред погледа на лидера значимите данни при придвижване като скорост, ограничаващи знаци и указания на навигацията. Това разрешава на индивида зад кормилото да се концентрира върху пътя и да се наслаждения в още по-голяма степен на чувството от ръководството.

 40-5-6kol

Новата Insignia несъмнено е кола за шофиране. Модерната гама дизелови и бензинови турбо мотори с мощ от 110 до 260 конски сили съчетава динамичност и резултатност и разсънва вроденото предпочитание у всеки човек да натисне газта и пътува по-бързо. Това важи в най-голяма степен за върховата моторизация 2,0 Turbo AWD, която форсира единствено за 7,3 секунди от от 0 до 100 км/ч и реализира оптималната скорост 250 км/ч. Този най-мощен вид е оборудван с 8-степенна автоматизирана трансмисия и система 4х4 с векторно систематизиране на въртящия миг сред всяко от колелата в друго съответствие. Така се обезпечава оптимално сцепление и дейно оползотворяване на мощността. Авангардното градивно решение прави автомобила става още по-стабилен върху разнообразни настилки и при високи скорости в завои. Наред с това лидерът има опция да трансформира държанието на Insignia по свое предпочитание. Адаптивната система Flex-Ride предлага пакети от настройки за три режима на шофиране – общоприет, магистрален и състезателен.

 opel-insignia-grand-sport-305553

Флагманът на Opel предлага всичко най-най-най от софтуерния боеприпас на марката. Специално внимание заслужават интелигентните матрични фарове, които се състоят от 32 светодиодни сегмента. Съобразно пътните условия те трансформират във всеки миг светлинния вързоп по метод, по който лидерът получава оптимална видимост и не се заслепяват останалите участници в придвижването. Дължината на осветената права пред автомобила доближава внушителните 400 метра – причина за безвредно пътешестване. Същото предопределение имат електронните системи за сигурност като адаптивния круизконтрол, интензивният помощник за поддържане на лентата, функционалностите за спешно прекъсване, за предизвестие при заплаха от конфликт, за различаване на пешеходци и пътни знаци. Върхово екипирана и съвършено моторизирана новата Insignia има всички изгледи да притегли доста нови фенове на Opel, защото предлага доста на добра цена.

 opel-insignia-304065

Четири камери и 360-градусова видимост

Новата Insignia е оборудвана с четири камери – по една от всяка страна на автомобила. Те обезпечават на лидера аспект от „ птичи взор “ и той може да паркира без да поглежда на открито, а единствено като следи изображението на огромния пъстър екран на инфо-развлекателната система. Намалява рискът от произшествия при придвижване на заден ход и отпаркиране, защото радарните датчици в бронята откриват приближаващи напречно обекти на разстояние до 20 метра.

 40-10-6kol

Opel предлага лесна интеграция и безжично зареждане на смарт телефони. Безпрецедентната на пазара система OnStar обезпечава непрекъсната телефонна връчка с персонален помощник в колцентър и богат пакет от услуги, които непрестанно се усилват. Сред тях са следене на откраднат автомобил, автоматизирано подаване на сигнал при случай, търсене на свободни паркоместа, реализиране на резервации и безжичен интернет в пътническата кабина за свързване на външни устройства.

 opel-insignia-grand-sport-305557

В зимните месеци личи удобството на отопляемото челно стъкло и на отопляемия волан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР