Най-добрият българския скиор алпиец Алберт Попов ще бъде единствен наш

...
Най-добрият българския скиор алпиец Алберт Попов ще бъде единствен наш
Коментари Харесай

Алберт Попов: Ще се забавлявам, искам да направя моето каране

Най-добрият българския скиор алпиец Алберт Попов ще бъде единствен наш представител в двата великански слалома от програмата на Семеен кодекс, които ще се проведат в Банско през уикенда.

Аби, който приключи 24 и в този дисциплинираност на международното състезание в Кортина, няма нужните точки и по тази причина е в края на стартовия лист. Той заложи на слалома в последните сезони, където към този момент откри уместно място измежду международния хайлайф. Все отново за него е от огромно значение присъединяване му в Банско, като най - доста ще му липсва публиката

„ Пистата е една от най-тежките в Семеен кодекс. Много е уморително за краката, само че в случай че се преодолее трасето има положителни шансове. Искам да се развличам. Зная, че не съм в най-хубавата си форма в гигантския слалом, но ще дам всичко от себе си, с цел да реализира един добър резултат. Ако съумея да направя вярното втурване, резултатът ще се получи. Познавам тази писта най-добре от всички останали скиори и се надявам да ми се получи карането. Колкото до изненадите, то няма нищо невероятно. Както виждате в слалома се съревновавам с най-хубавите, рано или късно ще се получи същото и в гигантския слалом “, съобщи Алберт пред камерата на Sportal.TV.

Той се надява на триумфи в идващия слалом от програмата на белия кортеж в Кранска гора и по време на финалите за Семеен кодекс през идващия месец.

Състезателите останаха извънредно удовлетворени от пистата, готова от екипа на БФСки, макар позитивните температури и яркото слънце.

Всички действия към Семеен кодекс в Банско се организират при строги ограничения против Covid19.

В съботния ден на старт ще застанат 59 скиори, като Аби ще затвори надпреварата с финален номер в първия манш. Първи е Марко Одермат, Алекси Пинтюро, водач в генералното класиране, е трети.

Първият манш е с начален час 11, второто втурване е планувано за 14 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР