Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е дарил респираторни

...
Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е дарил респираторни
Коментари Харесай

Григор Димитров дари респиратори на болницата в Хасково

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е дарил респираторни апарати на болничното заведение в родния си град Хасково за битка с пандемията с ковид. Това описа самият той в Скайп изявление в „ Шоуто на Николаос Цитаридис “ по bTV. Така първата ни ракета стана второто огромно име от родния спорт, което подарява след Димитър Бербатов.

Димитров показа, че сега е в Калифорния, където е останал откакто беше анулиран шампионатът в в Индиън Уелс.

„ Добре съм, в Калифорния съм сега. В пустинята сме откогато разбрахме, че няма да се играе тенис много дълго време. Реших да не се прибирам в Европа и мисля, че това е верният избор сега. Положението в Калифорния е в действителност много по-лежерно, не се усеща както в Европа или в Ню Йорк. Гледаме да се пазим, значима е хигиената, имам възприятието, че единствено си мия ръцете.

Направих подаяние на хасковската болница, уповавам се скоро апаратите да дойдат. Надявам се допустимо най-бързо всичко това да премине.

В такива обстановки виждам какво значи тенисът за мен. Може би с всички е по този начин, само че единственото, което ме кара да не преставам е, че още веднъж ще има шампионати. Но по-важното е да съхраним себе си и да сме положителни. Не е елементарно, тъй като сме привикнали на различен метод на живот. В момента не виждам на себе си като тенисист, доста други неща ми минават през главата. Играя на корта съвсем през ден и подкрепям физическа форма, това е значимото сега.

В последните няколко дни си мисля, че желая да се запиша на някой онлайн курс, да вземем за пример бизнес курса на " Харвард ". В идните дни ще разуча повече и ще забележим дали е добра концепция ", описа Димитров, който си е пуснал брада.

Достигалият до №3 в света насочи в умозаключение обръщение към българите. " Винаги ми е харесвало „ Съединението прави силата “. Трябва да сме сплотени най-много в такива обстановки. Когато спечелвам, постоянно съм усещал, че печели и България. Имаме огромно сърце и продължаваме напред, дано обичаме хората към нас и да се поддържаме. Ние сме доста мощна нация ", приключи Григор.

*Снимка: Любомир Тодоров
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР