Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че все още не

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че все още не
Коментари Харесай

Григор Димитров: В момента не съм готов да се състезавам на най-високо ниво

Най-добрият български тенисист Григор Димитров съобщи, че към момента не е подготвен да играе на най-високо равнище, откакто се излекува от коронавирусна зараза.

Димитров се завърна на корта през уикенда на показателен шампионат във френския град Ница, само че позволи поредни загуби от представителя на домакините Ришар Гаске и от испанския деец Фелисиано Лопес.

" Очевидно сега не съм подготвен да се състезавам на най-високо равнище. Движението ми на корта се усъвършенства, всички останали неща също вървят в вярната посока, само че въпреки всичко не е елементарно да възстановиш формата си. Вирусът при мен протече тежко, трябваше да си остана у дома за към месец. Имах проблеми с дишането, не се усещах добре. Бях изтощен, нямах усет и подушване. Имах всички признаци и не беше по никакъв начин занимателно ", разяснява Димитров за " Tennis Majors ".

A Tennis Majors exclusive: Covid-19 was " hard " on Dimitrov, and return to play has been challenging. Listen to him #UTS #tennis #covid pic.twitter.com/zz279RW5ig
— Tennis Majors (@Tennis_Majors) July 26, 2020 " Затова въпреки всичко съм благополучен, че съумях да се завърна на корта. Никога не знаеш. Един ден се усещах прелестно, а по-късно внезапно трябваше тотално да изключа, да дремя или просто да почивам ", добави той.

Димитров, който даде позитивен тест за Ковид-19 след присъединяване си на проведения от Новак Джокович показателен шампионат " Адриа Тур safe " в Задар на 22 юни, разяснява и живота по време на изолацията.

" Беше тежко и ментално. Стоиш самичък 20 дни по 24 часа...разбира се в тази обстановка доста неща ти минават през главата. Няма значение какъв брой си мощен душевен. Мисля, че като човек, като състезател, е неизбежно да ти дойдат някои неприятни мисли в главата, тъй че трябваше да се оправя и с това. Този вирус е действителен. Ако вземаме нужните ограничения, всички ще бъдат в сигурност и нещата ще се оправят по-бързо. Но е необичайно, тъй че би трябвало да се обърне внимание освен на физическия аспект, само че и на менталния ", разяснява хасковлията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР