Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си
Коментари Харесай

Блестящ Григор тръгна с убедителна победа на турнира в Барселона

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на шампионата в Барселона от категорията АТР500 и с награден фонд 2 510 900 евро.

Петият в международната класация Димитров почиваше в първия кръг като подложен под номер 2 в главната скица, а през днешния ден одеве победи леко с 6:2, 6:1 33-годишния французин Жил Симон, който е под №70 в международната класация, написа Sportal.bg.

ПЪРВИ СЕТ

Симон съумя да стигне до дюс във втория сервис-гейм на Димитров, посредством основно на неточности от бекхенд и форхенд страната на българина. Правеше усещане, че когато французинът пробва да смени посоката на разиграването, нормално го губеше, само че в случай че редовно целеше бекхенда на Григор, имаше по-голям късмет да разчита на неправилност. 

С отличната си отбрана също по този начин Симон лишаваше Димитров от няколко уинъра, в това число излизане на мрежата при авантаж за българина в третия гейм. След това обаче Григор направи първия си ас и форхенд-уинър, с които поведе с 2:1, само че още веднъж не му бе елементарно да завоюва подаването си. Французинът бе много по-бърз и сграбчи сервис-гейма си на нула за 2:2.

Григор стартира и третото си подаване с двойна неточност, а по-късно два пъти сбърка втория удар в разиграването, пращайки форхенда си в навън, с което донесе троен брейкбол на Симон. Перфектно воле на мрежата и отлични два форхенда по правата, довели до неточности на противника, обезвредиха заплахата. Два положителни сервиса и страхотни решения на Димитров в последвалите разигравания му осигуриха нов нежен задатък в резултата - 3:2.

Добрите форхенди продължиха и в идната част, като две неточности на Симон от главната линия способстваха за първия късмет за пробив в интерес на Григор, който се възползва от него с чудесна отбрана, промяна на темпото и благонадежден бекхенд - 4:2! Българинът стартира да праща първите си сервиси в задачата и не изпускаше самодейността в разиграванията и надлежно без изключително проблеми затвърди пробива - 5:2. Грешките на Симон се усилиха, само че Димитров пропусна сетбол, тъй като удари топката с рамката на ракетата си, само че стигна до втори след това, а Симон му подари двойна неточност за крайното 6:2 след 42 минути игра.

 

ВТОРИ СЕТ

Димитров поведе с бързо взимане на началния си удар - 1:0, a по-късно продължи с чудесно позициониране по корта да управлява разиграванията и изцяло справедливо да стигне до точка за пробив още на този ранен стадий от сета. Симон не можеше да вземе превъзходство даже когато бе стъпил на главната линия, а българинът бе метър зад нея - форхенд в мрежата на французина докара до трети следващ брейк и задатък от 2:0. Григор направи четвърта двойна неточност за 30-30, само че идващите му два сета не бяха върнати в очертанията и той затвърди решително - 3:0. Симон най-сетне спря отрицателната си серия и съумя да завоюва гейм след седемо следващи в актива на международния номер 5.

Димитров не разреши разпределяне и продължи систематично да се приближава до затварянето на мача, повеждайки с 4:1. При 15-30 в интерес на Григор той завоюва най-дългото разиграване в срещата, демонстрирайки безупречна тактичност при замяна на бекхенди и форхенди, само че Симон отрази и двата брейкбола. Впоследствие Димитров изпусна и трети, а стигна до четвърти с невероятна отбрана и ужасно деми воле от бекхенд, трансформирало се в уинър около излезлия на мрежата конкурент. И тази опция бе отразена, само че незабавно българинът стигна до нова, с помощта на смач, като към този момент Симон сбърка и пробивът бе сбъднат - 5:1.

Димитров се нуждаеше от три мачбола, само че в последна сметка затвори мача по най-хубавия вероятен метод - с форхенд-уинър по противоположния диагонал - 6:2, 6:1 за единствено 82 минути игра.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР