Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа една от най-неприятните загуби

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа една от най-неприятните загуби
Коментари Харесай

Григор се срина срещу окуцял американец, който е 130-и в света

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа една от най-неприятните загуби в кариерата си. Още на старта на шампионата от сериите АТР 500 в Акапулко той падна от 130-ия в международната класация Стефан Козлов. Американецът, който е роден в Скопие, получи брутални крампи в края на втория сет и на моменти не можеше да върви. След една извоювана точка той даже легна на земята, а мускулите на краката му се стегнаха като камъни и Козлов не можеше да стане. На помощ му се притече даже Гришо, преди да дойдат физиотерапевтите на корта.

Интересното е, че българинът трябваше да играе против различен противник. Поради незнайни към момента аргументи обаче в 1:40 часа преди да стартира дуела първичният съперник Максим Креси е напуснал конкуренцията и щастливият губещ Стефан Козлов, 130-и в света, зае неговото място на корта против Димитров.

В първия сет Григор направи доста неточности и се стигна до тайбрек, извоюван с 10:8 от американеца. Така след 80 минути козлов поведе в сетовете със 7:6(8).

Във втория сет Димитров още веднъж бе доста неоснователен. Той позволи пробив за 1:3, само че незабавно го върна, след което изравни са 3:3. Някъде тук за първи път на корта се появи теляк, който се зае с дясното бедро на американеца. Последваха два гейма за него за 5:3. Тъй като последната замяна на удари беше дълга, Козлов не устоя и получи съществени крампи на двата си крайници, като мускулите на бедрата му бяха напълно втвърдени и той се строполи с болежка на земята. Повече от 10 минути Козлов беше третиран от лекарския щаб и се върна на линията на сервис куцукайки, с цел да опита да доиграе сета, въпреки че очевидно изпитваше още болежка и бе мъчно преносим. Григор също беше подложен в доста конфузна и неуместна обстановка, като въпреки всичко проби за 4:5. Той постоянно пращаше топката към контузения си противник, с цел да стане разиграване, проявявайки феър плей, а не да се възползва непосредствено от слабостите му. Американецът прекаляваше с търпението на супервайзъра, тъй като не можеше даже да седне на скамейката си, само че не се отхвърляше, а не можеше повече да употребява медицински таймаути. Тъй като ставаше дума за крампи, травмата му се водеше заради липса на добра физическа подготовка. Формално доиграване на мача от негова страна пък също не изглеждаше доста добре в очите на уредниците, като той стоеше имобилен в средата на корта и се стремеше с единични удари да завоюва някоя и друга точка. Въпреки положението си той спечеи много точки, само че не и геймове и вторият сет приключи 7:5 в интерес на Димитров.

В третия сет Козлов явно не се усещаше толкоз зле, колкото подсказваше езика на тялото му, тъй като почна да се движи добре по корта и да гони всички топки, които до неотдавна с взор единствено съпровождаше. Григор пък правеше много неточности и по този начин американецът завоюва с 6:3 този сет, а с това и дуела.
               
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР