Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази 14-ата си позиция в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази 14-ата си позиция в
Коментари Харесай

Григор Димитров остава №14 в света, Виктория Томова губи една позиция

Най-добрият български тенисист Григор Димитров резервира 14-ата си позиция в международната класация на АТР при нейното възобновяване тази седмица.

32-годишният хасковлия, за който сезонът приключи с финала на шампионата от сериите " Мастърс " в Париж на 5 ноември, остава с актив от 2570 точки, който няма да остане неизменен до края на календарната 2023-а година.

За първата ни ракета новата акция ще започва още в самото начало на 2024-а година с присъединяване на шампионата от сериите АТР 250 в Бризбейн.

В същото време Димитър Кузманов остава под №207 в класацията на АТР, до момента в който Адриан Андреев резервира 265-ото място. Единствен от българите в топ 500 Янаки Милев през тази седмица записва лек спад и към този момент е под №491.

На върха промени няма - водач е Новак Джокович, следван от Карлос Алкарас и Даниил Медведев.



При дамите най-хубавата ни тенисистка Виктория Томова се смъква с една позиция и от през днешния ден към този момент се намира под №80 в подреждането на WTA.

Останалите ни две представителки в топ 300 Габриела Топалова и Изабелла Шиникова също губят няколко места и към този момент заемат надлежно 251-о и 274-о място.

В челото Ига Швьонтек продължава да бъде под №1, само че доста покрай нея остава белорускинята Арина Сабаленка, а челната тройка добавя шампионката от US Open Кори Гоф.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР