Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от датчанина Холгер Руне

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от датчанина Холгер Руне
Коментари Харесай

След драматичен мач Григор Димитров отпадна от турнира в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от датчанина Холгер Руне с 6:7 (9), 6:3, 6:7 (2) в героичен мач, траял 3 часа и 29 минути. Така българинът отстъпи пред финалиста от предходната година и пропусна да си обезпечи нов мача на четвъртфиналите против италианеца Яник Синер, съобщи Българска телеграфна агенция. И за двамата това бе втори мач за деня, като Димитров победи сърбина Миомир Кецманович с доигравенето, а Руне - индиеца Сумит Нагал.

Първият сет бе извънредно оспорван и мина през редица обрати. Българинът има две точки за пробив в шестия гейм, само че датчанинът съумя да се отбрани и изравни за 3:3, а по-късно проби Димитров. Руне даже съумя да поведе с 5:3 и да сервира за частта, само че тук хасковлията сподели самочувствие и класа и върна пробива. Така се стигна до тайбрек, който беше изпълнен с мини пробиви. Руне имаше опция да затвори частта още при 6:4, само че родният тенисист се измъкна. Димитров даже стигна до сетбол при 8:7, само че не съумя да завоюва. Така по-младият датчанин съумя да осъществя петия си сетбол и завоюва първото деяние с 11:9.

Вторият сет предложи напълно друга картина. Българинът взе подаването на противника си още на старта, а по-късно го затвърди за 2:0. Руне по този начин и не бе покрай връщане на пробива, а Димитров още един път взе подаването му за крайното 6:3.

В третата част се усещаше осезаемо умората и у двамата, защото за тях това бе втори мач за деня. Първият сериозен миг за Димитров бе в петия гейм, когато датчанинът стигна до точка за пробив, само че българинът се отбрани, направи поврат и още веднъж завоюва преимущество. Борбата остана безмилостна до самия завършек на мача, като двамата редуваха чудесни осъществявания с някои непредизвикани неточности. Григор Димитров първи стигна до 6:5 и си обезпечи минимум тайбрек в решителната част. В 12-ия гейм Руне стигна бързо до 40:0, само че с превъзходна игра българинът изравни и стигна до точка за продобиване на мача след 3 часа и 17 минути игра. Датчанинът обаче съумя да избави мачбола. Малко по-късно родният играч стигна до втора опция да завърши мача, само че противникът му още веднъж се измъкна с нападателна игра. Геймът продължи повече от 13 минути.

Във втория тайбрек в мача Руне съумя да поведе с 4:0 с два мини пробива и с огромна доза шанс. Датчанинът стигна и до 6:1, като съумя да завоюва мача при 7:2.

Той ще играе против първенеца от Откритото състезание на Австралия Яник Синер от Италия, който не срещна съществени проблеми и се наложи над германеца Ян-Ленард Щруф с 6:4, 6:2 за към час и 15 минути игра.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР