Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от американеца Брендън Накашима

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от американеца Брендън Накашима
Коментари Харесай

Жалко! Американец изхвърли Гришо рано от US Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от американеца Брендън Накашима с 6:7(5), 5:7, 3:6 и отпадна още във втория кръг на US Open, съобщи Blitz.bg.

Гришо преодоля първата фаза в Ню Йорк за четвърти следващ път, като отстрани по ослепителен метод с 23 аса и единствено за 93 минути Стив Джонсън с 6:3, 6:2, 6:2, само че позволи първа загуба от Накашима, който бе надделял с 6:3, 6:4 на 10 май в Рим, и напусна рано конкуренцията в Ню Йорк.

ПЪРВИ СЕТ
Гришо сервира първи в мача и взе подаването си, давайки единствено две точки на американеца, а в идващия гейм пропиля късмет за пробив. Двамата продължиха да играят равностойно и да печелят сервис-геймовете си. Българинът имаше още две благоприятни условия за пробив при 4:3 в своя изгода, само че не съумя да го реализира. В последна сметка противниците докараха сета до тайбрек, в който Накашима сподели по-здрави нерви и завоюва със 7:5 точки, с цел да поведе в срещата.

ВТОРИ СЕТ
Американецът стартира втората част с гейм на нула, само че и Григор отвърна с безапелационен сервис. При 2:2 гейма българинът не се възползва от първия късмет за пробив в сета, а в ответния гейм и Накашима на два пъти пропусна да пробие Димитров, който имаше единствено още една опция да вземе подаването на международния №69, само че не съумя да го направи в осмия гейм. Те продължиха да печелят на собствен сервис до 12-ия гейм, в който Накашима се възползва при втория си късмет за пробив, с цел да вземе сета със 7:5.

ТРЕТИ СЕТ
Българинът можеше да започва с пробив третия сет, само че пропусна шанса, както направи и Брендън Накашима на три пъти в четвъртия гейм. Гришо загуби въпреки всичко на собствен сервис в шестия гейм и американецът поведе с 4;2, след което затвърди пробива за 5:2. Димитров бе притиснат до стената и остана в мача с гейм на нула. Американецът обаче също взе подаването си на нула и затвори мача с 6:3.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР