Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби финала на турнира от

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби финала на турнира от
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби от Джокович във финала на Мастърса в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби финала на шампионата от сериите „ Мастърс “ 1000 в Париж от водача в международната ранглиста  Новак Джокович.

Гришо се бори крепко, само че позволи по един пробив във всеки сет и загуби за 12-и път в 13 мача против сърбина след 4:6, 3:6 за 99 минути игра.

Така хасковлията, който прави един от най-силните сезони в кариерата си и във френската столица в профил поредно Лоренцо Мусети, Даниил Медведев, Александър Бублик, Хуберт Хуркач и Стефанос Циципас, си обезпечи близо 488 000 евро от наградния фонд, както и завръщане в международния топ 15.

Неговият противник и добър другар Джокович пък се поздрави с отличие №40 от „ Мастърс “ шампионатите и общо 97-ми трофей в невероятната си кариера, с цел да победи в 51-ото издание на шампионата в Париж.

Напрежението от огромния мач си пролича първоначално като и двамата съумяха да вземат подаванията си с много усложнения, с цел да се стигне до 1:1.

Третият гейм не стартира добре за Гришо, който сервираше и сходно на първия изоставаше в резултата, само че въпреки всичко съумя да го вземе, с цел да поведе още веднъж - 2:1.

Това му даде убеденост и в четвъртата част той поведе с 30:0, само че Джокович сподели желязната си душeвност и не загуби нито точка до края, с цел да изравни

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР