Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, за трети път вижда

...
Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, за трети път вижда
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор ще изкачва планина, губи с 2 от Медведев

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, за трети път вижда прекомерно ясно край от Големия шлем. Стигаме до 6-и против 7-и септември, когато Гришо ще мери сили против поставеният под №5 в света Даниил Медведев в спор за място на финала на US Open 2019. Едно от най-хубавите неща е, че срещата ще започва в един от най-големите български празници - 134-а годишнина от съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Времето над Ню Йорк е неприятно и вали дъжд, което прави по този начин, че "Артър Аш " е със затворен покрив и изискванията на корта ще са като в зала.

Срещата няма да започва по-рано от 23,00 часа българско време, а се чака централния корт на „ Флашинг Медоус” – Артър Аш, да бъде претъпкан до краен лимит за първия полуфинал за вечерта. Преди него пък ще се изиграе финалния мач на двойките при мъжете. Сайтът GONG.BG ще направи всичко, с цел да ви осведоми за всичко, което се случва на най-голямата тенис сцена на Земята.

Срещата в развиване може да следите по-надолу в текста

Григор Димитров - Даниил Медведев 5:7(5), 4:6

Сет 2:

4:6 Пробив! Двамата тенисисти продължиха с висококачествения тенис в Ню Йорк. Геймът стигна до 30:30, когато българинът пласира по-лек сервис, само че за сметка на това Даниил го сбърка. Последва огромно разиграване сред двамата, само че Григор отпрати топката към втория етаж на трибуните и се стигна до 40:40. Последва титанична точка сред състезателите, като Григор бе по-дейният в разиграването и с тежък смач взе превес. Ново дълго разиграване приключи в актива на руснака след необикновено воле на Медведев. За голямо страдание сетът завърши с късен пробив за руснака, с цел да поведе с 2:0.

4:5 Мощно "Да " огласи корта в Ню Йорк, откакто Григор върна привидно обезсърчителен удар на руснака, правейки 15:15. Медведев дръпна в резултата, само че с излизане на мрежата самичък усложни обстановката си, с цел да може Григор да откри метод да го "простреля " за прощален път, когато руснакът е покрай неговата половина. С бърза игра от Григор от главната линия, то българинът нападна остро съперника, който стоеше надалеч зад своята съществена линия. Така се стигна до дълга топка, пратена от руснака. Все отново Медведев стигна до преимущество, което бе избавено магично от нашия тенисист, откакто с блок-воле на мрежата прикани съперника на мрежата. Последва прехвърлящ удар, който приключи точката - тъждество. На края в гейма станахме очевидци на жестоки разигравания сред двамата, откакто и двамата демонстрираха прелестни удари и разигравания, което приляга на един полуфинал на последния шампионат от Големия шлем. След два положителни сервиса обаче Медведев завоюва доста дългия гейм.

4:4 В осмия гейм станахме очевидци на най-дългото разираване в срещата - 33 удара , което за благополучие бе извоювано от Григор Димитров при 15:15. Медведев извади идната топка навън, зад главната линия и с форхенд-аут по диагонала от руснака геймът отиде за българина.

3:4 Григор опита да бъде извънредно нападателен във "фаталния " седми гейм, само че за негово страдание ударите му свършваха на сантиметри край линиите. Това споходи шанса за Медведев да завърши частта.

3:3 При 15:30 за руснака Григор направи смач-забивка, с който изравни резултата на централния корт в Ню Йорк. Медведев съумя да сбърка изострен форхенд на Григор и българинът с феноменално осъществяване по правата изравни резултата.

Still fighting
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР