Най-добрият български тенисист Григор Димитров вярва, че може да спечели

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров вярва, че може да спечели
Коментари Харесай

Димитров: Защо да не спечеля Голям Шлем?

Най-добрият български тенисист Григор Димитров има вяра, че може да завоюва купа от Големия шлем. Димитров, който е пети в международната класация сега, през тази седмица е подложен под номер 2 на шампионата на алено в Барселона.

"Чувствам се убеден. Показах, че мога да се опълчва на най-силните, да се боря и да спечелвам сложни мачове. Ако искаш да бъдеш най-хубавият, би трябвало да побеждаваш най-хубавите. Да печеля Голям Шлем? Защо не? Чувствам, че съм все по-близо и по-близо ", разяснява 26-годишният хасковлията.

Димитров доближи до полуфиналите на шампионата от сериите Мастърс в Монте Карло през предходната седмица, само че отстъпи пред 11-кратния първенец Рафаел Надал (Испания). Надал е подложен под номер 1 и ще пази купата си в Барселона, като двамата могат да се срещнат на финала в каталунската столица.

"Надал има съвършената игра за клей. Движи се ужасно, позволява доста малко неточности. Той печели и печели на тази настилка от години. Никога не ти дава лесни точки, само че не е невероятно да бъде надвит на алено ", съобщи Димитров.

"С Рафа се познаваме доста добре, знаем мощните и слабите си страни. Трудно е да го изненадаш. Трябва да правиш всичко съвършено и да си доста непрекъснат. Обичам борбите с Надал. Той ме победи в Монте Карло, само че мисля, че в този момент съм по-добър състезател. Надявам се да имам опция за реванш в Барселона ", добави той.

Хасковлията съобщи, че се усеща изцяло възобновен от контузията на рамото, която го преследва още от Откритото състезание на Австралия през януари. "Имах известни проблеми с рамото, изключително в първите ми мачове на клей, само че тялото ми към този момент е на 100 % възобновено. В последните години реализирам все по-добри резултати на алено, само че би трябвало още да подобря представянето си, а с цел да го направя, би трябвало да играя повече мачове на тази настилка ", сподели българинът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР