Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече е №3 в ранглистата

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече е №3 в ранглистата
Коментари Харесай

Невероятно! Българин завършва годината като №3 в света!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров към този момент е №3 в ранглистата на ATP. Нещо повече, 26-годишният хасковлия няма по какъв начин да бъде преместен от тази позиция до края на годината и ще приключи 2018-а като номер 3 в света.

С успеха си против американеца Джак Сок на полуфиналите на Финалния шампионат на ATP в Лондон в събота вечерта Димитров прибави към актива си още 400 точки. От началото на шампионата той е добавил цели 1000 точки, защото записа и три победи в груповата фаза, а всяка от тях му донесе по 200 точки. Така сега Димитров има 4650 точки, като това ще бъде отразено публично при обновяването на международната класация в понеделник. по този начин или другояче обаче това към този момент е реалност и Григор измести от третата позиция 20-годишния немски суперталант Александър Зверев, който остава с 40 точки по-малко от нашето момче - 4610. Максималният брой точки, с които Григор може да приключи годината е 5150.

Като №1 сезона приключва испанецът Рафаел Надал с 10 645 точки, а втори с 9605 е Федерер, който в първата третина на 2018-а има да пази доста точки, които натрупа след купите си на Australian Open и на “Мастърс”-ите в Индиън Уелс и Маями. Димитров също има да пази много точки при започване на идната година, защото доближи до полуфиналите в мелбърн (720 точки) и сграбчи купите в Бризбън (250) и София (250).

Съперникът на Григор на финала - белгиецът Давид Гофен, няма по какъв начин да измести българина от третото място даже в случай че победи с трофея в неделя. Ако Гофен надделее над Григор, белгиецът ще събере 4275 точки. В момента Гофен, който шокира в първия полуфинал носителя на рекордните 19 трофеи от “Големия шлем” Роджър Федерер, има в актива си 3775 точки, които му отреждает седмо място в ранглистата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР