Най-добрият български тенисист Григор Димитров стигна до победа в доиграването

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров стигна до победа в доиграването
Коментари Харесай

СТРАХОТЕН: Григор Димитров е на осминафинал в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стигна до победа в доиграването против сърбина Миомир Кецманович с 6:4, 6:3 и се класира за осминафиналите на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло с награден фонд 5,95 милиона евро. Мачът продължи малко повече от час и 25 минути, само че протече в два дни, откакто в сряда вечер беше преустановен поради дъжд при 6:3, 2:1 за българина.

При подновяването на мача в четвъртък всеки от двамата тенисисти успяваха да завоюва подаването си до осмия гейм, когато българинът осъществя пробив. Така Димитров поведе с 5:3, а по-късно затвори мача ва своя сервис.

Григор сподели постоянна игра, макар че противникът му беше с по-добър сервис през целия мач. Българинът завоюва повече точки на втори сервис, направи повече печеливши удари (19 на 17) и позволи по-малко непредизвикани неточности (7 на 10).

Той към този момент си обезпечи 80 хиляди евро от наградния фонд на шампионата и 90 точки за международната класация на АТП.

Хасковлията ще играе в идната фаза против спечелилия от дуела сред датчанина Холгер Руне и индиеца Сумит Нагал, като европеецът води в резултата до спирането на мача с 6:3, 2:1. Двубоят на Димитров ще бъде още през днешния ден, във вечерната сесия на шампионата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР