Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира по блестящ начин участието

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира по блестящ начин участието
Коментари Харесай

Григор тръгна с безпроблена победа в Пекин

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва по ослепителен метод присъединяване си на шампионата в Пекин. Гришо надделя безпроблемно ТенисСандгрен със 7-5 6-3 в първия си мач в Китай. Григор трябваше да играе с Райън Харисън, който обаче се отхвърли и на негово място като „ благополучен губещ “ в главната скица влезе Сандгрен. Американецът отпадна в квалификациите на China Open от Васек Поспишил.

Следващият конкурент на Димитров е Душан Лайович, против който води с 1-0 победи в общия баланс. Успехът над сърбина пристигна през 2016 година в Чънду.
Григор взе удобно първите си две подавания с 90% вкаран първи сервис и 89% успеваемост в тези случаи – 2-1. Бившият №3 редовно обработваше бекхенда на американеца и варираше скоростта и дължината на ударите си, само че Садгрен не даваше признаци на напрежение до петия гейм. При 40-40 в идната част обаче международният №59 не се оправи с отиграването на комплицирано воле и първата точка за пробив стана факт. Последва дълготрайно разиграване, водено от българина, който изчака момента на изстреля форхенд по противоположния диагонал, с който да пробие – 4-2.
Хасковлията затвърди за 5-2, а при 5-3 сервираше за сета и имайки поради представянето в подаванията му до момента, нямаше причина да се провали. Точно това обаче се случи и последва рибрейк на нула – 5-4.

Моментният срив не афектира играта на Григор, който в дванадесетия гейм стигна до два следващи сетбола, само че в двата случая Сандгрен бе съвършен на мрежата – 40-40. Американският тенисист обезврежда още една заплаха и му се постановяваше да се измъква с все по-нестандартни и сложни отигравания. Най-фрапантната му неточност обаче пристигна ненадейно на четвъртия сетбол, когато пропусна смач на празен корт – 5-7.
Григор откри втория сет със сервис гейм на 15, а след това от посрещане докара точките до дюс, преди да осъществя ранен брейк за 2-0. Сценарият от първия сет можеше да се повтори, откакто българинът сервираше за затвърждаване, само че още веднъж за миг изгуби концепция по какъв начин да наложи волята си и се изправи пред топка за рибрейк. Все отново се събра в точния момент и повиши на 3-0.

След напрегнатите геймове първоначално първата ни ракета стартира да се усеща все по-комфортно. Остана задачата при 5-3 да сервира за мача да постави завършек на разногласието. Световният №8 поведе 30-0 в деветия гейм и с грациозен форхенд уинър по правата си донесе три следващи мачбола и осъществя първия – 6-3.

По-рано денем, Фернандо Вердаско победи Гаел Монфис 2-6 7-6(3) 7-6(5), а Матео Беретини в профил Леонардо Майер 6-3 6-2.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР