Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели по солиден начин втория

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели по солиден начин втория
Коментари Харесай

Григор Димитров се справи и с Краинович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров завоюва по стабилен метод втория си мач от тенис шампионата от сериите АТР500 в Ротердам против Филип Краинович - 7:6(4), 7:5 за 1 час и 46 минути. В идващия си двубой на четвъртфиналите ще се изправи против Андрей Рубльов, като хасковлията се нуждае от класиране на полуфинал, с цел да се завърне на номер 4 в международната класация.

Димитров избави четири брейк бола в петия гейм на първия сет, в който никой не можа да пробие съперника си. Колкото и стабилен да бе от начален удар, обаче, Краинович се пропука в съдбоносен миг в тайбрека и с двойна неточност подари два сет пойнта на хасковлията, който се възползва незабавно. Отново в решителния миг на вторият сет Димитров показва по-голямата си класа и направи пробив - единствения в мача - за 6:5, след което затвори мача безапелационно, на инат на съмняващите се в психическата му резистентност в напрегнати мигове.

Григор ще срещне Андрей Рубльов, който отстрани на Australian Open, а премията ще бъде нанагорнище с една позиция в международната класация, защото хасковлията към този момент изравни миналогодишното си показване в Ротердам, когато загуби в три сета от Давид Гофен, който бе отстранил на Australian Open и по-късно на финала в София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР