Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще срещне американеца Стив Джонсън

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще срещне американеца Стив Джонсън
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира срещу Стив Джонсън на Уимбълдън

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще срещне американеца Стив Джонсън в първия кръг на тазгодишния Уимбълдън, стана ясно от жребия за главната скица.

Първата ни ракета е подложен под №18 в шампионата, а това ще бъде осмият му дуел против някогашния колежански първенец Джонсън. До момента българинът води с 5-2 победи, като е спечелил всяка една от последните им четири срещи.

Любопитното е, че историята помни цели два мача сред Димитров и Джонсън на Уимбълдън, в които двамата са си разменили по една победа. През 2015 година хасковлията печели в четири сета, само че година по-късно американецът взима реванш и на собствен ред се постанова в четири сета.

Ако Димитров преодолее Стив Джонсън на старта, във втория кръг го чака мач против швейцареца Хенри Лааксонен или британеца Раян Пенистън, който неотдавна надигра международния №5 Каспер Рууд на шампионата в Куинс.

Най-близкият подложен в схемата до Григор пък е първата ракета на Англия Камерън Нори, който в първия си мач ще играе против Пабло Андухар от Испания.

Григор Димитров попадна в горната половина на схемата, където е и настоящият първенец в шампионата Новак Джокович. Сърбинът стартира в шампионата с мач против корееца Сон-ву Квон.

Шампионът в първите два шампионата от Шлема за годината Рафаел Надал, подложен под №2, пък ще играе на старта против аржентинеца Франсиско Серундоло.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР