Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще пропусне турнира в София

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще пропусне турнира в София
Коментари Харесай

Официално: Григор Димитров пропуска турнира в София

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще пропусне шампионата в София от сериите АТР250, който стартира по-късно този месец.

Димитров предходната година завоюва шампионата и имаше да пази 250 точки.

" Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения до момента, а точно да пропусна тазгодишното издание на шампионата в София. Днес сутринта беше последната ми здравна консултация. За страдание, няма да бъда 100 % подготвен за идната седмица. Ако играя, това би било да докара до спомагателни опасности и затруднения ", съобщи Григоров в изказване до Българска телеграфна агенция.

" Ще ми липсва българската аудитория и тази невероятна седмица, която имах през предходната година. Бих желал да благодаря и на Sofia Open за тяхното самообладание и старания за това да има АТП шампионат в България ", показва тенисистът.

Още в края на предходната седмица той сподели предходната седмица, че страда от болки в рамото и е допустимо да пропусне шампионата.

Жребият за шампионата ще се тегли в събота от 15 часа. В него ще вземат участие тримата българи Адриан Андреев, Димитър Кузманов и Александър Донски, които получиха " уайлд кард ".

Турнирът е с награден фонд 561 345 евро и ще се организира от 4 до 11 февруари в " Арена Армеец ".

Решението на Димитров е огромен удар за уредниците на шампионата. Заради здравословни проблеми от шампионата се отхвърли и корейският тенисист Хьон Чун, който стигна полуфинал в шампионата от Големия шлем в Австралия.

Така най-големите имена в българския шампионат ще са ветеранът от Люксембург Жил Мюлер, третата ракета на Франция Адриан Манарино и финалистът в София от 2016 година Виктор Троицки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР