Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има честта да стартира

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има честта да стартира
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира днес участието си на Ролан Гарос

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има достойнството да започва присъединяване си на “Ролан Гарос” още в първия спортен ден – през днешния ден. В неделя, 26 май, в мъжката скица на шампионата от Големия шлем ще стартират още и първенецът от 2009 година Роджър Федерер, миналогодишният полуфиналист Марко Чекинато, шестата ракета в света Стефанос Циципас и Кей Нишикори.

Очаква се ракета №1 на България да стартира дуела против Янко Типсаревич от Сърбия към 13.50 часа. Той ще може да се следи онлайн у нос по Българска национална телевизия 3.

Двубоят ще бъде втори в програмата на корт №1. Мачът Димитров – Типсаревич ще започват след края на срещата Петра Мартич - Онс Жабур.

Григор Димитров направи подготовка с Фабио Фонини в навечерието на конкуренцията. Италианецът се намира сега в доста добра форма, а Гришо се пробва да вървърне своята.
Българинът се включи посредством “уайлд кард” в шампионата в Женева през предходната седмица, в опит да усъвършенства представянето си. След прекосяването на квалификациите обаче хасковлията отпадна в първия кръг от Федерико Делбонис.

Бившият №3 в света направи промени в треньорския си щаб преди няколко седмици. След като се раздели с Даниел Валверду, към екипа му се причисли Радек Щепанек. Той към момента разчита и на Андре Агаси.
Янко Типсаревич, който е бивш№8, трябваше да се оправя с доста травми през последните два сезона. Сърбинът претърпя контузия по време на Уимбълдън 2017 и се наложи да отсъства през цялата 2018 година.
Завръщайки се, Типсаревич изигра първия си мач на Откритото състезание на Австралия, само че претърпя проваляне точно от Григор Димитров в първия кръг.  Българска национална телевизия ще излъчва дуела Григор Димитров - Янко Типсаревич
Сърбинът обаче има солидна преднина при триумфите в директните дуели сред двамата – 5-2, само че българинът победи Типсаревич в единствената им среща на клей до този миг в Монте Карло през 2013 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР