Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под номер

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под номер
Коментари Харесай

Григор Димитров е трети поставен на Australian Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде подложен под номер 3 на първия за годината шампионат от Големия шлем Australian Open. До началото на конкуренцията на 15 януари остава още към седмица, само че към този момент са ясни 32-мата в схемата в Мелбърн.

Сред първите десетима няма промени спрямо ситуацията на международната класация в края на 2017 година. По-надолу обаче има разбърквания след края на първите за 2018-а шампионати в Бризбън, Доха и Пуне - да вземем за пример, Кевин Андерсън ще бъде 11-и подложен, откакто игра край в Индия и се придвижи с три позиции в международната класация по отношение на края на 2017-а.

#AusOpen Men's Singles seeds pic.twitter.com/FARBtqaPZ2
— José Morgado (@josemorgado) January 7, 2018
“Наследникът на Григор Димитров” на шампионския престол в Бризбън Ник Кирьос пък скочи даже с повече - четири позиции, което му отрежда 17-о място измежду поставените в жребия за Australian Open. Финалистът в Доха Андрей Рубльов пък прогресира с цели седем места до 32-ото и надлежно ще бъде 30-и подложен в Мелбърн.

Анди Мъри, който ще бъде 19-и в света от 8 януари, не взе участие в Мелбърн и по тази причина играчите под него се придвиждват с една позиция при поставените - първият “облагодетелстван” е Томаш Бердих.

Истински облагодетелствани обаче са Пабло Куевас и Миша Зверев, които от 8 януари ще са 33-и и 34-и в света, само че попадат измежду 32-мата сложени, тъй като с изключение на Мъри, Australian Open пропуща и Кей Нишикори (23-и в света).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР