Най-добрият български тенисист Григор Димитров се наложи без проблем над

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се наложи без проблем над
Коментари Харесай

Григор Димитров с бърза победа: Тенесистът се класира за следващия кръг на „Ролан Гарос“

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се наложи без проблем над унгареца Фабиан Марожан с 6:0, 6:3, 6:4 за 1 и 40 минути игра във втория кръг на Откритото състезание на Франция.

Това беше първи мач сред двамата, като той трябваше да се играе в сряда, само че бе изместен поради преваляванията в Париж, а през днешния ден също бе спрян за малко преди края на втория сет.

В първия сет поставеният под номер 10 българин отчая противника си, като го победи с 6:0 след три пробива. Втората част също стартира чудесно за родения в Хасково състезател, като той поведе с 3:0, продължавайки серията си на девет следващи гейма. Димитров обаче позволи спад и загуби подаването си, след което унгарецът изравни при 3:3. До края на сета родният тенисист бе безапелационен и завоюва всички геймове до края на частта.

В третия сет Димитров проби за 3:2 и по-късно затвърди брейка си на свое подаване. Той пропусна три мачбола при сервис на Марожан при 3:5, само че по-късно затвори мача на лично подаване.

Българинът пласира седем аса против нито един за унгареца и направи два пъти повече печеливши удари - 34 против 17. Той завоюва повече точки на първи и на втори сервис, както и бе доста по-убедителен при ретурите.

Следващият противник на Димитров ще бъде спечелилият от мача сред белгиеца Зизу Бергс и германеца Максимилиан Мартерер. Българинът е играл един път против Мартерер и го е победил в три сета на шампионата в Маями през 2023 година и няма конфликт с Бергс досега.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР