Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втори път

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втори път
Коментари Харесай

Григор Димитров разби казахстанец, отива на четвъртфиналите в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за повторно в кариерата си за четвъртфиналите на шампионата на твърда настилка от серите " Мастърс " в Париж с награден фонд 5,8 милиона евро, съобщи Българска телеграфна агенция.

Димитров се наложи безапелационно в третия кръг против Александър Бублик (Казахстан) с 6:2, 6:2 за 67 минути.

Така 32-годишният хасковлия проработи 136 255 евро и 180 точки за международната класация, в която заема 17-ото място, а в търсене на втори полуфинал във френската столица след 2019 година той чака спечелилия от мача сред поставения под номер 11 Хуберт Хуркач (Полша) и Франсиско Черундоло (Аржентина).

Димитров стартира доста мощно и поведе с 3:0 с два пробива. Бублик понижи до 2:3, само че с нова серия от три следващи гейма българинът завоюва изрично първия сет, в който позволи единствено една непредизвикана неточност против седем на противника.

Началото на втората част беше равностойно, само че по-късно хасковлията взе пет следващи гейма, с цел да победи за трети път в шест мача против Бублик и да вземе реванш за загубата си в три сета от противника в Марсилия през февруари.

" Той има доста добър сервис, пробвах се да вляза в разиграване при всяко негово подаване. Като цяло знаех какво да чакам. Той разполага с доста мощни удари, хубави слайсове. Мисля, че разчитах добре сервиса му, открих ритъма си и нещата се получиха сносно ", разяснява Димитров.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР