Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втори път

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втори път
Коментари Харесай

Във Виена: Гришо отнесе Рубльов и е на четвъртфинал

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за повторно в последните три сезона за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в зала в австрийската столица Виена с награден фонд 2,49 милиона евро.

Димитров изигра отличен мач и отстрани поставения под номер 3 и осми в международната класация Андрей Рубльов (Русия) с 6:3, 6:4.

Той завоюва 93 % от точките при вкаран първи сервис (25 от 27), като направи общо 24 печеливши удара против едвам 9 на противника, което доста оказа помощ за триумфа след 72 минути игра.

Така 31-годишният хасковлия взе реванш от Рубльов за провалянето си с 5:7, 2:6 на конкуренцията от сериите " Мастърс " в Индиън Уелс през март, като реализира втората си победа над състезател от топ 10 за сезона след триумфа в Монте Карло в средата на април над седмия в света тогава Холгер Руне (Норвегия).

След замяна на ранни пробили българинът дръпна с 4:1 и нямаше проблеми до края на първия сет. Във втората част той поведе с 4:2, след което резервира преимуществото си, с цел да победи.

Димитров за първи път от края на май на Откритото състезание на Франция по тенис записа и две победи в границите на един шампионат. Така той си обезпечи 64360 евро и 90 точки за международната класация, в която заема 32-ото място сега.

На четвъртфиналите в австрийската столица Димитров ще се изправи против 58-ия в света Маркос Хирон (САЩ), който по-рано през днешния ден отстрани поставения под номер 7 Камерън Нори (Великобритания) с 6:3, 6:4.

Димитров има положителни мемоари от последния си мач против Хирон, който той победи безапелационно с 6:1, 6:1, 6:1 в първия кръг на " Ролан Гарос ". Година по-рано още веднъж в Париж в дебютния им дуел пък американецът завоюва с 2:6, 4:6, 7:5, 3:0 и отричане на българина поради контузия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР