Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг
Коментари Харесай

Григор Димитров победи Мъри и е в третия кръг на US Open. Анди Мъри след загубата: Поражението е разочароващо заради начина, по който се случи

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на тазгодишния US Open, откакто във втория си дуел отстрани първенеца в шампионата от 2012-а година и някогашен №1 в света Анди Мъри в поредни сетове - 6:3, 6:4, 6:1.

На централния корт " Артър Аш " първата ни ракета изигра доста стабилен мач, в който ключът към триумфа беше прикрит в тежкия първи сет, в чието начало двамата с Мъри изиграха няколко епични гейма и до 3:3 си бяха разменили по един пробив. Решаващият момент пристигна в осмия гейм, когато британецът се пропука, сервирайки с новите топки, и това разреши на Григор да поведе с 5:3 и на свое подаване да затвори частта след 6:3.

Доброто показване на Димитров се придвижи и при започване на втория сет, когато той проби в откриващия гейм и по-късно затвърди за 2:0. В идващите минути българинът контролираше преднината си, като единственият сложен миг пристигна в осмия гейм, когато Гришо трябваше да отразява точка за пробив, само че той се оправи, а малко по-късно постави и точка на разногласието след 6:4.

Третият сет започва още веднъж чудесно за някогашния №3 в света, който проби, но този път Мъри реагира и израни за 1:1. Това обаче се оказа и последният положителен момент за трикратния първенец в шампионатите от Големия шлем, защото до края Григор Димитров завоюва пет поредни гейма, с цел да стигне до крайния триумф след 6:1 и общо 2 часа и 48 минути на корта.

В спор за място на осминафиналите поставеният под №15 Димитров ще играе против някогашния финалист в шампионата Александър Зверев. В напълно немски конфликта Саша се наложи над Доминик Алтмайер след поврат - 7:6(1), 3:6, 6:4, 6:3.

Това ще бъде общо седми дуел сред Григор Димитров и Зверев, като, за жалост, българинът има единствено един триумф против този противник, а още по-неприятното е, че се намира в серия от пет поредни провали против него.

За последно двамата се изправиха един против различен преди няколко седмици в първия кръг на Мастърса в Синсинати, където 26-годишният немец се наложи с 6:2, 6:2.

Британският тенисист Анди Мъри разяснява загубата си във втория кръг на на US Open от първата българска ракета Григор Димитров.

„ Очевидно е разочароващо да не играеш по този начин, както искаш. Но може би би трябвало да се примиря с обстоятелството, че в това съревнование ми убягваше нещо надълбоко и не всичко, което си пожелах, би трябвало да се сбъдне. Наясно съм какво върша, необикновено мъчно е да играя на такова високо равнище. И някои дни е по-трудно от други. Но да, днешното проваляне явно е в действителност разочароващо и евентуално поради метода, по който се случи. Борих се, само че просто не играх задоволително добре. В последна сметка това са надпреварите, в които искаш да покажеш най-хубавата си игра, само че тази година това не се случи “, сподели някогашният номер 1.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР