Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Мощен Григор надви Хуркач в драма и е на полуфинал в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на Мастърс шампионата в Монте Карло, побеждавайки Хуберт Хуркач с 6:4, 3:6, 7:6 (2).

Хасковлията проби още в третия гейм в срещата, освен това - на нула. Нещо повече - редом с пробива той взе два следващи сервис гейма без позволена неточност и влезе в невероятна серия от 12 следващи точки. Хуркач се окопити и по-късно беше постоянен при подаванията си, само че нашето момче не позволи изненада и затвори частта с 6:4, като само в шестия гейм на сета даде искрица вяра на своя съперник.

В началото на втория сет Димитров избави точка за пробив, само че се пропука в шестия гейм и беше продънен за 2:4. Не след дълго полякът изравни сетовете, постигайки висок % (83%) при извоюваните точки на втори сервис. 

В първия гейм на решителния трети сет Григор беше продънен, само че незабавно реализира рибрейк! Двамата взимаха подаванията си относително безпроблемно до осмия гейм, в който българинът имаше два брейкбола, само че ги пропусна и незабавно по-късно беше продънен, въпреки да водеше с 30-15. 

Сервирайки за мача при 5:4 гейма в своя изгода, Хуркач изостана с 15-40 и Гришо осъществя втората си опция за пробив - 5:5, с цел да се приближи на гейм от триумфа малко по-късно. Следващото сервиране на Хуркач се разклати при 30-30 и 40 равни, а след 2 часа и 16 минути Димитров стигна до първи мачбол, който беше избавен от съперника му с воле на мрежата. 

При втория мачбол за Гришо първият сервис на Хуркач го съобщи, само че той вкара страховит втори сервис и още веднъж с воле на мрежата оцеля. Последва ас и след изпусната самодейност от българина борбата влезе в тайбрек. В него Димитров стигна до мини пробив, взе идващите си подавания и дръпна с 4:1 точки. Тук към този момент полякът загуби наличие на духа, изкара топката в навън и строши ракетата си. На две точки от успеха, Григор сподели темперамент и стигна до нови 4 мачбола! Той осъществя първия от тях и се класира справедливо за полуфиналите след 2 часа и 29 минути на корта през днешния ден.

На полуфиналите първата ни ракета ще играе с Алехандро Давидович Фокина, отстранил Тейлър Фриц в три сета, а преди този момент и Джокович.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР